No Tomatoes Zeepkistenrace en modellenwedstrijd

17 mei 2012, van 10:00 tot 18:00, Orderbos

Door Redactie

D&R Fotografie

Ook dit jaar hebben we een No Tomatoes Zeepkistenrace Festival in het Apeldoornse Orderbos. Een ludiek, stoer evenement met voor ieder wat wils op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei.

Coureurs van 5 t/m 12 jaar strijden met hun eigen gemaakte of bij de organisatie gehuurde zeepkist voor de meest fantastische prijzen. Maar ook als je geen racer bent of familie van die kleine coureur is er geen enkele reden om je te vervelen die dag. Op het uitgebreide festivalterrein is namelijk van alles te doen voor kinderen en volwassenen.

‘De zeepkistenrace blijft natuurlijk een trekker, maar er zijn zo veel activiteiten bijgekomen op ons Festivalterrein dat we inmiddels uitgegroeid zijn tot een echt familie-evenement’, aldus de organisatie.

De race
Ben jij tussen de 5 en 12 jaar? Dan kan je meedoen in een eigen gemaakte zeepkist, of je huurt die dag een zeepkist van de organisatie. Je maakt kans op hele stoere prijzen. Een van de hoofdprijzen is zelfs een race op het circuit in Zandvoort. Deze prijs wordt mogelijk gemaakt door de Hippe Dingen, zelf enthousiaste racers op het circuit. Voor de kinderen die zelf een gave zeepkist gebouwd hebben, heeft Skandia stoere prijzen beschikbaar gesteld, en zelfs als het die dag allemaal tegen zit, maak je nog kans op de pech-prijs. Kosten van deelname bedragen slechts € 5,- per deelnemer. Dus schrijf je snel in.

Festivalterrein
Aan het festivalterrein zijn dit jaar weer nieuwe activiteiten toegevoegd, zoals bijv. een DJ workshop, een spetterpret locatie en een auto beschilderen. Maar ook succesvolle activiteiten van vorig jaar staan weer op het programma, zoals de outdoor activiteiten, een filmworkshop, gezellige kraampjes en de No Tomatoes Modellenwedstrijd. Natuurlijk is het ook weer lekker toeven op onze grote horecaterras met cakejes versieren, pannenkoeken en pizza voor de kinderen en lekkere koffie, drankjes, italiaanse broodjes en hapjes voor de volwassenen.

No Tomatoes Next Model
Voor de modellenwedstrijd hebben we al veel aanmeldingen, dus word jij het nieuwe model van No Tomatoes? Schrijf je dan HIER in.

Meer…
Dit jaar zijn er weer veel nieuwe activiteiten aan het Festivalterrein toegevoegd. Kinderen kunnen een auto beschilderen, zich uitleven op een enorme stormbaan, een dj-workshop volgen, zeepkettingen maken en graffiti spuiten, op een pony rijden, een kindertheaterworkshop volgen, er is een grote spetterpret locatie en in de wasstraat zijn er spons gooi wedstrijden.  Ook zijn er weer succesnummers van vorig jaar zoals de jeugdbrandweer waar je spelletjes met de brandweerspuit kan doen, een groot speelterrein, en de outdoor hoek van Helicon waar kinderen echte survival helden worden. Laat je ook weer verrassen door de stoere jongens van Trial Club Apeldoorn die op het middenterrein behendigheidstrucs laten zien met hun motoren.

Voor de papa’s, mama’s en opa’s en oma’s is er uiteraard ook genoeg vertier. Naast genieten van de enthousiaste kinderen zullen ook zij de trial demonstratie spectaculair vinden. Slenter lekker over het overzichtelijke terrein, bezoek een aantal kraampjes, koop een ijsje en strijk neer op ons grote horecaterras met heerlijke Italiaanse koffie, broodjes en pizza, lekkere drankjes en andere versnaperingen. En vergeet vooral niet heel enthousiast onze coureurs van de zeepkistenrace aan te moedigen!

De kleine coureurtjes onder ons kunnen in de ochtend nog inschrijven voor deelname aan de zeepkistenrace en nog een paar proefafdalingen maken. Want in de middag barst daar ook echt de strijd los. Coureurtjes van 5 t/m 12 jaar kunnen met een eigen gemaakte of bij de organisatie gehuurde kist tegen elkaar strijden om als snelste de finishlijn te passeren. En daarbij maken ze kans op leuke prijzen, zoals een dag mee naar het circuit in Zandvoort en toegangskaarten van diverse attracties zoals de Apenheul, Julianatoren, Klimbos, Boschbad en Malkenschoten. Zit het die dag allemaal tegen, maak je nog steeds kans op toegangskaartjes voor de JT Bioscoop. En voor de kinderen die echt hun best hebben gedaan om met de zelf gebouwde meest originele zeepkist te komen heeft het gereedschap merk Skandia diverse prijzen ter beschikking gesteld.

Het Festival vindt plaats tussen 11.00 en 18.00 uur en is gratis toegankelijk. Voor diverse activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Festival

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?