Zeven scholen van start met Zon op School

22 mei 2015 - 27 mei 2015

Door Redactie

Basisscholen De Mheen, Het Web, De Fakkel, Koningin Wilhelminaschool, De Gong, Willem van Oranje en Aventurijn doen mee. Vanaf donderdag 28 mei start de duurzame energiecoöperatie deA het project Zon op School op zeven scholen in de gemeente Apeldoorn. Er doen twee scholen mee van Leerplein055, vier van PCBO Apeldoorn en Aventurijn in Loenen. Er komen zonnepanelen op het dak en voor de leerlingen zal de opbrengst van de panelen dagelijks te volgen zijn. Dit alles in combinatie met een aantrekkelijk lespakket om bewustwording over het gebruik van groene energie te realiseren bij de leerlingen.

Uitnodiging
Graag nodigen wij u uit voor het startsein van Zon op School dat samen met de kinderen gegeven wordt. Het startsein markeert de start voor alle scholen die meedoen.

Datum: donderdag 28 mei 2015
Tijdstip: 10.00 uur
Locatie: Jenaplanschool De Mheen, Tormentilstraat 71, 7322 KH Apeldoorn

Verkoop van zoncertificaten
Om het project te laten slagen, wordt financiële hulp gevraagd van ouders en andere geïnteresseerde Apeldoorners en Loenenaren. Iedereen die wil, kan de scholen helpen door een zoncertificaat te kopen op www.de-A.nl/zonopschool. Een zoncertificaat kost 50 euro. Na zes jaar krijgt men hiervoor 60 euro terug. Grotendeels is de financiering al rond, de verkoop van de zoncertificaten is nodig voor de laatste 25% van de investering.

Toelichting op het project Zon op School
Zon op School is een project van deA in samenwerking met de scholen van Leerplein055, PCBO Apeldoorn en Aventurijn. Doel van het project is om kinderen bewust te maken van het gebruik van groene energie, schoolgebouwen duurzamer te maken en de energierekening omlaag te brengen. Het project wordt financieel tevens ondersteund door de provincie Gelderland.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?