Zomerfeest Radio Kootwijk

6 juli 2012, van 19:00 tot 22:00, Radio Kootwijk

Door Randy Gasper

Al voor de vierde keer organiseert orkest de ereprijs het Zomerfeest op Radio Kootwijk. Drie dagen vol muziek, een authentiek Arabisch buffet, wijn verzorgd door niemand minder dan Astrid Joosten en Thérèse de Boer, een interessante programmering en meet en greet met alle musici in het prachtige gebouw van Radio Kootwijk. Niet de vrienden van Amstel, maar de vriendinnen van de ereprijs gaan samen met de ereprijs een prachtig programma maken met delen uit voorstellingen van de afgelopen jaren en vele extra’s.

Klapper van dit programma is het optreden van Astrid Seriese. Seriese zingt met de ereprijs ‘M is for Man, Music , Mozart’ van Louis Andriessen. Een prachtige compositie waarmee Seriese in 1991 voor het eerst te zien was op de BBC als speelster/zangeres in deze muzikale televisieproductie met videobeelden van Peter Greenaway. Seriese heeft deze compositie van Andriessen vele malen gezongen met de Volharding en zingt het nu, na 20 jaar, voor het eerst, in een reprise, met de ereprijs.

Verder treden Caroline Cartens (sopraan) en Merlijn Runia (mezzo sopraan) op met soloprogramma’s met piano en of gitaar en met liederen uit Grenspost Zinnenwald samen met de ereprijs.

Bijzonder is dat er een deel uit ‘Mooie Anna’ is geprogrammeerd, een voorstelling met Ilse Uitterlinden (actrice) en Wiek Hijmans (gitaar), tekst Marjolein Bierens. De voorstelling is nog niet eerder in dit deel van het land te zien geweest.

Vanzelfsprekend komen ook composities van Internationally Mixed en de Young Composers Meeting voorbij en zal dirigent en artistiek leider van de ereprijs, Wim Boerman, het programma toelichten.

De avond wordt met een spectaculair muzikaal einde afgesloten.
Reserveren: ereprijsopkootwijk@gmail.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?