Zomermeditatieavonden bij tentoonstelling CODA ART 2015

13 augustus 2015 - 30 juni 2015, om 19:30, CODA Museum

Door Redactie

Mediteren is een fijne manier om helemaal tot rust te komen. Dat kan gewoon thuis, maar ook op een mooie plek zoals buiten of bijvoorbeeld in een museum. Deze zomer geeft ontspanningscoach en sjamaan Ilonka Heideveld twee verschillende meditaties bij de tentoonstelling CODA Paper Art die vanaf 7 juni in CODA Museum te zien is.

De lokroep van avontuur | 09.07 en 17.09.2015 | CODA Museum

Een van de kunstwerken die in de tentoonstelling CODA Paper Art te bewonderen is, is een reusachtig hert van origami. Het hert staat symbool voor de lokroep van avontuur en dat is precies wat de deelnemers aan deze meditatie gaan doen: Op avontuur in CODA Museum waar ze geïnspireerd worden door de verschillende kunstwerken. Zittend bij of liggend onder een kunstwerk gaan de deelnemers in meditatie. Ze gaan als het ware ‘in’ het kunstwerk om zo op een andere manier te ervaren wat het kunstwerk hen te vertellen heeft.

Op adem komen | 13.08.2015 | CODA Museum

Voor veel mensen zijn de zomermaanden ook de maanden op om op vakantie te gaan. Om tijd voor zichzelf te nemen en helemaal tot zichzelf te komen. Om op adem te komen. Het woord adem is verwant aan het woord ziel: Als je op adem komt, verbind je je met je ziel. Een mooie plek om dat te doen, is tussen de kunstwerken van CODA Paper Art. Tijdens deze meditatie laten deelnemers zich meenemen naar die ene bezielende plek die hen dat ultieme, ontspannen vakantiegevoel geeft. Die plek waar ze tot zichzelf en op adem komen. Dat kan een fysieke plek zijn, maar bijvoorbeeld ook een kunstwerk.

De avonden beginnen met een ontspanningsoefening om de drukte van de dag los te kunnen laten. Vervolgens wordt onder begeleiding van Ilonka Heideveld de tentoonstelling bekeken waarbij de deelnemers zich door de kunstwerken laten inspireren; aansluitend volgt de meditatie. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

Deelnemen

Deelname aan de meditatieavond kan uitsluitend op basis van opgave vooraf. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van de naam van de meditatie (‘De lokroep van avontuur’ óf ‘Op adem komen’) en de datum. Deelnamekosten bedragen € 5,- per persoon en deze kunt u voor aanvang voldoen aan CODA Museumbalie (hoek Roggestraat/ Vosselmanstraat).

Ilonka Heideveld (praktijk het Loosterveld) is ontspanningscoach en sjamaan. Ze geeft ontspanningsoefeningen, klankbaden en innerlijk kindmassage. Ze is auteur van het boek Van oude paden naar nieuwe wegen, Nederlands sjamanisme en geeft de opleiding tot Nederlands sjamaan. www.loosterveld.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?