Rinzo & The Hey Hey Panthers

28 februari 2016, van 00:00 tot 23:59, Bluescafe, Nieuwstraat 74A, Apeldoorn

Door Agenda

Run Run Superman’ is het debuutalbum van ‘Rinzo & The Hey Hey Panthers’. De vierkoppige band uit Maastricht laat zich absoluut niet in één hokje plaatsen, getuige de eigen omschrijving van hun stijl: ‘pop-rock-punk-singersongerwriter….ish’. Hier sluit ik me graag bij aan na het luisteren van het album. Laten we het op ‘vrije rock & roll houden’! De heren laten zich inspireren door tal van muzikanten, oftewel van ABBA tot Zappa.
In de zoektocht naar een naam voor de band hebben de Maastrichtenaren niet moeilijk hoeven te doen. Zodra je ‘Run Run Superman’ luistert, wordt meteen duidelijk waarom de band Rinzo & The Hey Hey Panthers heet. Zanger / Gitarist ‘Rinzo’ (Paul Rinsma) begon in 2012 met solo-optredens. Begin 2013 sloten basgitarist Har Timmermans en drummer Pieter Dekkers zich bij hem aan. In een later stadium is ook nog gitarist Johan Gysen aan de bezetting toegevoegd. De bandleden voorzien sindsdien de akkoorden en teksten van Rinzo met de nodige ‘Hey’s’, ‘Yeah’s!’, en ‘Oo’s’. De keuze voor de naam Rinzo & The Hey Hey Panthers, is dus niets meer of minder dan een samenvatting van het bovenstaande.
Dan gaan we het nu eens echt over hun eerste album hebben. ‘Run Run Superman’ lijkt te stammen uit een tijd waarin de Beatles nog geknipt werden met behulp van een bloempot. Het pad werd geëffend voor de zogenaamde Britse invasie van de popmuziek in de illustere sixties. Niet alleen de stijl van de muziek doet de luisteraar denken aan dit unieke tijdperk. Ook de geringe lengte van de nummers, (mensen)namen als songtitels (denk aan hits als ‘Michelle’, ‘Lola’ of ‘Lady Jane’) en de vaak voorkomende rijmschema’s van de teksten doet ons allen denken aan deze invloedrijke tijd uit de popgeschiedenis. ‘Run Run Superman’ bevat hier en daar zelfs stille hints naar nummers van spraakmakende artiesten uit deze tijd. Zo bevatten de nummers ‘Jimmy Dee’ en ‘Love Me In My Mercedes-Benz’ stille verwijzingen naar ‘Dead End Street’ van The Kinks en respectievelijk ‘Time Is On My Side’ van The Rolling Stones.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?