Southern Avenue in Bluescafé

24 augustus 2016, om 16:00, Bluescafe, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn, Vrije toegang

Door Agenda

SOUTHERN AVENUE www.southernavenueband.com from Memphis, TN stirs up a soulful, funky, rock n’ roll stew built on a solid foundation of the blues – 2016 International Blues Challenge (IBC ) Finalists
“If Memphis Music Is A Genre, This Is It!” ~ American Blues Scene Magazine
Deze jonge band ,finalisten van de International Blues Challenge, met stergitarist Ori Naftaly brengt blues en soul samen zoals dat maar heel weinig bands kunnen. Een “must see” voor iedere blues liefhebber.
Als Memphis een muziekstijl is dan is dit de vertegenwoordiger ervan: Southern Avenue. Een band die de wortels diep in de blues verankerd heeft zitten en vandaar uitstapjes maakt naar de Soul, Gospel en de Rock. In Memphis worden ze gezien als de toekomst van die Bluesmuziekstijl. Dat er meer zo over denken blijkt uit het feit dat ze dit jaar de finale van de International Blues Challenge wisten te halen.
Southern Avenue bestaat uit de bekroonde gitarist Ori Naftaly, vocalist Tierinii Jackson en haar jongere zus Tikyra Jackson op drums. Ze worden daarbij begeleid door Memphis “best”, Daniel Mckee op bas en Jeremy Powell op toetsen.
Ori Naftaly won in 2013 in thuisland Israël, de Blues Challenge en kwam zo met zijn band op de Internationale Blues Challenge in Memphis terecht, waar hij de halve finale bereikte. Dat leverde internationale erkenning op en meer dan 400 optredens op toonaangevende podia.
Zwoel, krachtig, met hart en ziel, die Tierinii Jackson. Ze begon haar zangcarrière als jongste lid van het Gospelkoor, in de kerk waar haar vader predikant was. Daar ontwikkelde zich een veelzijdige stem die zich kan meten met die van Aretha Franklin en Etta James. Ze speelde de hoofdrollen in diverse musicals, waaronder Disney’s Highschool 2.
Tikyra “TK” Jackson, is de jongere, maar daarom niet minder getalenteerde, zus van leading lady Tierinii. Op 9 jarige leeftijd ontdekte TK haar passie voor de drums. Gesteund door familie kreeg ze alle mogelijkheden zich te ontwikkelen die ze met beide handen aangreep. Inmiddels studeert ze aan de Music Business faculteit van de Memphis University waar ze ook nog in twee bands speelt.
Line-up:
Tierinii Jackson ( Vocals )
Ori Naftaly ( Guitar )
Tikyra Jackson ( Drums )
Daniel Mckee ( Bass )
Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?