Zondag Wereldlichtjesdag

14 december 2014, om 18:15, Park Berg & Bos

Door Redactie

Jeroen Taalman
Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind! Voor altijd in je hart en gedachten!

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. Doordat het licht in verschillende tijdzones om 19.00 uur ‘s avonds wordt aangestoken, gaat er een symbolische golf van licht over de wereld.

In Apeldoorn wordt dit voor de 6e x georganiseerd, in het prachtige Berg & Bos, de organisatie is in handen van Anita Reijerink van www.amelius.nl en Nicole van den Bos van www.mooiafscheid.nl

Om 18.15 kunnen belangstellenden naar binnen, waar men ontvangen wordt met een lichtje. Via een korte wandeling door het met kaarslicht verlichte bos, bereiken de bezoekers de open plek bij de vijver, waar een korte ceremonie plaats zal vinden, vanaf 18.45, waarna om 19.00 de kaars aangestoken zal worden.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?