Zorg Bindt Apeldoorn

26 november 2012, van 19:30 tot 21:30, Stadhuis Apeldoorn

Door Redactie

Het project Zorg Bindt Apeldoorn ondersteunt Apeldoornse zorgorganisaties die bezig zijn of bezig willen zijn met etnische vraagstukken. Het project is erkend en gewaardeerd door het Europees Integratie Fonds en wordt in opdracht van de gemeente Apeldoorn, uitgevoerd door diverse samenwerkende organisaties.
Kern van het project is het zgn. “Stakeholdermodel Zorg” waarbij nadrukkelijk wordt uitgegaan van een gemeenschappelijk cultureel taal- denk en werkkader met de cliënt en zijn/haar zorgvraag als uitgangspunt.
In het kader van de activiteiten van het project “Zorg Bindt Apeldoorn” organiseren wij een avond voor professionals in de zorg:

Op maandag 26 november 2012
Vanaf 19:30 tot 21:30 uur
Locatie Stadhuis Apeldoorn, Marktplein 1

Doel van deze avond is: een kans bieden aan zorginstellingen om kennis te nemen van de etnische markt in Apeldoorn.
De avond zal geopend worden door de heer Paul Blokhuis, wethouder van de Gemeente Apeldoorn. Marjan Denkers, manager bij `S Heerenloo, geeft een inleiding over haar masteronderzoek over de zorgvraag en zorgbehoefte onder de Turkse gemeenschap in Apeldoorn. Tevens zullen leden van twee etnische netwerken aanwezig zijn. Het betreft:

> Het Academisch Café: een netwerk van, in Nederland, hoogopgeleide Turkse jongeren.
> De Transformatoren voor Begrip: een communicatienetwerk van eerste generatie allochtonen in Apeldoorn.

U kunt op die avond uitgebreid in contact komen met de sleutelfiguren in die twee netwerken en nader kennis nemen van de bevindingen van Marjan Denkers op het gebied van diversiteitsvraagstukken.

Aanmelding
U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar: info@zorgbindt.nl. Na aanmelding ontvangt u het programma van de avond.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?