Zuid-Afrikaans topwijnhuis op bezoek bij Wijnen&zn

9 maart 2019, van 14:00 tot 19:00, 62,50

Door jan-kalvenhaar

Wijnen&zn

Het Zuid Afrikaanse topwijnhuis Steenberg komt zaterdag 9 maart op bezoek bij Wijnen&zn aan de Koninginnelaan 40.De geschiedenis van het wijndomein Steenberg is fascinerend en uitzonderlijk en start In 1682 als de de boerderij door het echtpaar Ras wordt opgericht. Catharina Ustings Ras, is een Duitse immigrante in de Nederlandse Kaapkolonie met een zeer sterke persoonlijkheid en wil. In 1682 heeft Catharina al een bewogen leven achter de rug en is zij getrouwd met haar vijfde echtgenoot. Vele verhalen doen de ronde over het karakter en optreden van Catharina. Een van de verhalen is dat haar echtgenoot door een leeuw werd gedood en zij “als een indiaan” op haar paard de leeuw heeft gevolgd tot ze hem eindelijk kon doodschieten. Catharina RasOnder de leiding van Catharina werd de boerderij zeer winstgevend en in 1735 werden er 30.000 wijnstokken aangeplant. Daarmee werd de winery een feit. Maak kennis met dit unieke domein.

INLOOP PROEVERIJ STEENBERG
9 maart 2019
Vanaf 14.00 uur kunt u persoonlijk kennismaken met Kobie Lochner van het gerenomeerde Zuid-Afrikaanse wijnhuis Steenberg. Kobie laat u de wijnen proeven en kan u adviseren.

AANSCHUIVEN BIJ STEENBERG
9 maart 2019 18.00 uur proeflokaal Wijnen&zn
Je kunt weer aanschuiven aan tafel bij een van onze wijnmakers. Kobie Lochner van het Zuid Afrikaanse wijnhuis Steenberg is deze dag onze gast. Vanaf 14.00 laat hij zijn wijnen in onze winkel proeven. Vanaf 18.00 uur begint de aanschuiftafel. Chefkok Bas Ysbrandy kookt een mooi viergangen wijnmenu voor je en u proeft samen met de wijnmaker de wijnen. Je krijgt informatie over de productie, de druiven en het bedrijf op een zeer persoonlijke manier. Wil je meer weten en het menu wat chefkok Bas Ysbrandy heeft bedacht klik hier. Je bent van harte welkom op 9 maart 2019 vanaf 18.00 uur. Prijs van deze aanschuiftafel 62,50 euro. Koop hier je kaarten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?