Zullen we dansen?

24 maart 2013 - 13 maart 2013, om 13:15, Theateloods - Radio Kootwijk

Door Redactie

 
Zullen we dansen?’ – Theatergroep Plezant
try-out – 24 maart 2013

- De Theaterloods – Radio Kootwijk 
Theatergroep Plezant heeft met de voorstelling ‘Zullen we dansen?’ een bijzonder instrument in handen om het gesprek op gang te brengen over de toekomst van de ouderenzorg. ‘Zullen we dansen?’ is een inspirerende en ontroerende muziektheatervoorstelling die Theatergroep Plezant, samen met BrabantZorg, speciaal heeft ontwikkeld voor medewerkers in de ouderenzorg. Een voorstelling over passie, idealen, de kwaliteit van zorg en leven, over zelf de regie nemen en werkelijk volgens de wens van de cliënt werken. Een voorstelling die de dialoog losmaakt en uitnodigt om als organisatie stappen vooruit te zetten. Zorginstellingen kunnen de voorstelling, gekoppeld aan coaching, inzetten als instrument om het gesprek te voeren over de toekomst van de organisatie.

De ouderenzorg is een werkplek met hoge werkdruk en grote maatschappelijke druk. Waar veel gevraagd wordt van medewerkers, van de dagelijkse waan van de dag tot het implementeren van verandertrajecten, met altijd de focus op kwalitatieve zorg en kwaliteit van leven. De maatschappij is in verandering en dat heeft zijn weerslag op de ouderenzorg. Beschikbare gelden nemen af en tegelijkertijd is er een toenemend aantal ouderen. Hoe houden de medewerkers zich staande in deze weerbarstige tijd? Zijn ze klaar voor veranderingen? In hoeverre maken zorginstellingen gebruik van de aanwezige energie van hun personeel? Hoe zorgen ze voor hechte teams waarin het personeel elkaar blijft vinden? En hoe blijft de kwaliteit van zorg gewaarborgd? Allemaal vragen die terugkomen in de voorstelling ‘Zullen we dansen?’.
De voorstelling is bedoeld voor medewerkers in de ouderenzorg. Tijdens de try-out op 24 maart 2013 kunnen medewerkers die  betrokken zijn bij de ontwikkeling en verandering van zorgverlening binnen de ouderenzorg de voorstelling bekijken. Ter inspiratie en om de zien of de voorstelling interessant is om in te zetten binnen de eigen organisatie.
Over ‘Zullen we dansen?’
‘Zullen we dansen?’ vertelt het verhaal van ziekenverzorgster Laura Muller in verpleeghuis De Leidse Hof. Het werken in de ouderenzorg is als een rijdende trein waar ze ooit is ingestapt. De waan van de dag regeert en vraagt elke dag haar volledige inzet. De praktijk is inmiddels de belangrijkste leerschool geworden. De trein snelt verder… Dan wordt de moeder van Laura plotseling opgenomen als nieuwe bewoonster. Als dochter ontdekt ze het verpleeghuis en de manier van zorgverlening opnieuw. Een weerbarstige tijd breekt aan. Van wel willen maar niet kunnen, wel weten maar niet doen, van blijven zitten of gaan dansen. Theatervoorstelling van 65 min. door 3 acteurs en 2 muzikanten

Over Theatergroep Plezant
Theatergroep Plezant maakt muziektheatervoorstellingen over werk, leven en liefde. Indringende voorstellingen die op zoek gaan naar de bron van mensen in hun doen en laten. De theatervoorstellingen hebben tot doel om een fundamentele dialoog los te maken over dat wat er werkelijk speelt. Plezant biedt hiervoor trajecten aan op maat onder begeleiding van organisatiecoaches.

Datum: 24 maart 2013
Aanvang: 13.15 uur (zaal open 12.45)
Toegang: €15 per persoon (excl. btw)
Locatie: De Theaterloods, Radioweg 1 Radio Kootwijk, op het terrein van het voormalig zendstation Radio Kootwijk.
Meer info/reserveren: www.plezant.nl
Organisatie: Theatergroep Plezant – www.plezant.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?