Zwoele Zomer Kindermiddag

11 augustus 2012, van 11:00 tot 17:00, Kröller-Müller Museum

Door Redactie

Ook op de jaarlijkse Kindermiddag (alweer de derde editie!) staat het verhaal centraal. Met grappig theater, bijzondere muziek, spannende performances en heel veel leuke doe-activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.. en natuurlijk alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Een unieke gelegenheid om samen het museum en zijn beroemde tuin te ontdekken! De Zwoele Zomer Kindermiddag vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur.

Stap maar eens in de schoolbus van kunstenaar Judith Nab (4-12 jr), waar de echte wereld langzaam verandert in een fantasiewereld, met tunnels, bergen, schapen en..zeepaardjes! Of ga eens kijken of drie politieagenten een ontsnapt konijn kunnen vangen, in de voorstelling ‘Gezocht: konijn’ (3+) van Theatergroep Max. Iets oudere kinderen zullen zeker genieten van het verhaal en de prachtige klassieke muziek van het J.O.N.G. Ensemble, gebaseerd op ‘Het hemelse fagotje’ van Annie MG Schmidt (4-99 jr) of de wonderlijke Meganimator, waarmee je zelf animatiefilmpjes maakt. Actief aan de slag kun je bij Festivalkunst (vorig jaar: Chonk), waar je zomaar een ruimtereis maakt, of een hele zitkamer mag kleuren. Dat moet je zien om het te kunnen geloven (4-12 jr). Sandra Overweg en Peter van Gestel combineren het verhaal van prentenboek ‘Zwaan zoekt een vriendje’ met de muziek van de CD (3+). Het Zwoele Zomer-schminkteam van Dago Oolthuis (2-99 jr) verandert je zo in een kunstwerk… en als je spijt krijgt van al die kleurtjes kun je altijd weer terecht bij de eigenwijze Waterbek van kunstenaar Lucas Steenhuis (2-99 jr). Artiestiekem (Bauke en Daisy van ArtEZ) zorgt voor een frisse kijk op een bijzonder kunstwerk: de Hoofdstukken van Jan Fabre (4+). Welke hoorn past het best bij jou?

En tussendoor bekijk je natuurlijk al die bijzondere kunstwerken waar het museum zo beroemd om is! De Tuin van Email, Zwaan of alle andere werken uit het succesvolle prentenboek ‘Zwaan zoekt een vriendje’. Of je eet lekker een pannenkoek, verkrijgbaar bij de catering.

* De Zwoele Zomer Kindermiddag is gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor park en museum. Toegangsprijs: combikaartje park en museum: € 16,40 voor volwassenen, € 8,20 voor kinderen van 6 tot 12 jaar (onder 6 jaar gratis).

Meer informatie over de Zwoele Zomer Kindermiddag vind je hier.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?