Zwoele Zomeravond

28 juli 2012, van 15:00 tot 20:30, Kröller-Müller Museum

Door Redactie

Zwoele Zomeravond II zet de ‘verhaallijn’ van de eerste avond voort. Nico Dijkshoorn draagt live voor uit zijn succesvolle audiotour, die voortkwam uit zijn eerdere optreden tijdens de Zwoele Zomeravonden. Zo keek je nog nooit naar een middeleeuws stilleven of een werk van Van Gogh! Ook Knol d’amour liet zich inspireren: door Van Gogh’s Aardappeleters. In hun kleine ‘expo’ leer je alles over ons (nog altijd) meest favoriete avondmaal.

Ook artist-in-residence Gadjo Joe (zie omschrijving 14 juli) is weer van de partij, met een nieuwe verhalentour, dit keer begeleid door de Mexicaanse multi-instrumentalist Luiz Marques. Muziek (en film) vormen ook de hoofdingrediënten voor ‘There Must Be Some Way Out Of Here’ een prachtig multimediaproject van Hanneke de Jong en Jonas de Witte, met live ondersteuning van vier jonge musici.

Meer muziek is er van de Amerikaanse singer-songwriter Otis Gibbs, met zijn zeer persoonlijke liedjes en Eefje de Visser. Voordat zij doorbrak bij het grote(re) publiek was ze al eens te gast op de Zwoele Zomeravonden, dit keer zorgt ze met haar wonderschone, poëtische liedjes voor de muzikale afsluiting van de avond. In het bos speelt de Vlaamse Singer-songwriter Renée.

Ook terug is het Instamatic Atelier van Rob Sweere (zie 14 juli), en het filmprogramma van de studenten van ArtEZ. Dit keer worden de (animatie-)filmpjes vertoond door TV Wartburg, in combinatie met ouderwetse computerspellen (Pong!) en een heerlijke portie popcorn. Als je zelf eens een animatiefilmpje wilt maken, kan dat vanavond ook. De Meganimator rijdt door de beeldentuin en biedt alle mogelijkheden voor een creatief verslag van de avond.

Tenslotte zorgt Delinus met zijn nieuwe, milieuvriendelijke aanwinst Suzie voor het vervoer tussen de locaties. Dit sexy taxibusje (geïnspireerd door de beeldentuin!) rijdt je naar de dansperformance van Komma4 of naar het evenemententerrein, waar acteurs Jasper Boeke en Helge Slikker een prachtige, muzikale vertelling brengen over twee mannen met een missie. Een gevarieerde avond dus, hopelijk ook weer boordevol inspiratie!

Download hier het programmaboekje

Op de avonden is er weer catering aanwezig, maar mag iedereen natuurlijk ook zijn eigen picknick meenemen. De Zwoele Zomeravonden en ook de Kindermiddag zijn gratis voor iedereen met een geldig toegangsbewijs voor park en museum. Toegangsprijs: combikaartje park en museum: € 16,40 voor volwassenen, € 8,20 voor kinderen van 6 tot 12 jaar (onder 6 jaar gratis). Meer informatie over de Zwoele Zomer

Meer informatie over de Zwoele Zomer

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?