Politienieuws: Twee winkeldieven op heterdaad betrapt

Donderdag 12 februari 2015

Door Redactie

Agenten van het Team Winkelcriminaliteit hebben op dinsdag 10 februari in het centrum van Apeldoorn twee winkeldieven op heterdaad aangehouden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten van het Team Winkelcriminaliteit surveilleren met enige regelmaat in diverse winkelcentra van Apeldoorn. Zij zijn speciaal opgeleid om winkeldieven te herkennen. Ze observeren daarvoor het winkelend publiek zowel in als buiten de winkels.

Eerste aanhouding
Dinsdag was men in het centrum. Hier zag men, dat een man een winkel inliep en er een zak koffiepads pakte. Zonder te betalen liep hij weer naar buiten. Hij werd aangehouden en bij fouillering bleek hij ook een aantal bolletjes cocaïne bij zich te hebben. De drugs zijn in beslag genomen. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Tweede aanhouding
Niet veel later werd een tweede verdachte gespot. De man ging bij een winkel staan waar een bak met sokken stond. Hij keek schichtig om zich heen en pakte toen een paar sokken uit de bak en liep daarmee weg. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Tegen beide Apeldoorners van 62 en 39 jaar wordt proces-verbaal opgemaakt en later op de dag zijn zij in vrijheid gesteld.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 11-02-2015 | 10:08

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!