WSV onderuit in Deventer

Maandag 19 januari 2015

Door Eddy van der Poel

Twee doelpunten van clubtopscorer Gino de Zeeuw waren niet voldoende om één of drie punten mee te nemen naar Apeldoorn. Er waren geheel onnodig meerdere maatregelen genomen om herhaling van de ongeregeldheden tijdens de bekerwedstrijd tussen beide ploegen te voorkomen. Een goede leidsman was al voldoende geweest.

De opening was nog voor WSV: het openingsdoelpunt echter werd gemaakt door Joell Waslander van Helios. Dat gebeurde in de 16de minuut. WSV toonde in de eerste helft het gebrek aan een goede eindpass of –situatie, waardoor de ploeg van Jeroen Burghout vrij eenvoudig van scoren kon worden afgehouden. Toen de thuisploeg in de 53ste minuut het verschil op 2-0 bracht door een benutte penalty van Pascal Oguz leek de wedstrijd binnen. Er werd al begonnen met de bal, die maar naar gevaar rook, over de zijlijn te schieten.

WSV wilde zich echter nog niet gewonnen geven. Toen dan ook in de 60ste minuut aanvaller Ifè Oduguwa tot een val werd binnen de beruchte lijnen, mocht Gino vanaf elf meter aanleggen en zoals steeds dit seizoen weer een doelpunt op zijn naam bijschrijven. De 2-1 gaf de ploeg vleugels en helemaal toen opnieuw Gino de Zeeuw in de 77ste minuut een vrije trap in één keer binnenschoot voor 2-2. Daarna ging WSV zo mogelijk nog aanvallender spelen.

En toen die 80ste minuut. Een overtreding van aanvoerder Thomas Talboom in het strafschopgebied leverde hem zijn tweede gele kaart en dus rode kaart op, maar nog vervelender was de tweede strafschop voor Helios. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door opnieuw Pascal Oguz 3-2.

In de 86ste minuut kreeg invaller Olaf Kluitenberg, die Ifè moest vervangen na een forse overtreding op hem, de kans van de wedstrijd om in ondertal toch nog de gelijkmaker aan te tekenen. Na een prima actie van Elwin Doornebosch, die buitenspel stond en zo verstandig was om de bal te laten lopen en daarmee de verdediging van Helios zand in de ogen strooide. Niemand van hen ging achter de bal aan, Olaf echter wel. Hij ging alleen op de Deventer doelman af en passeerde hem met een harde knal. De bal belandde echter op de buitenkant van de paal. Daarmee was het kruit verschoten. De 4-2 ver in blessuretijd is goed voor de statistieken, maar doet niets af aan de vervelende en ook wel onverdiende nederlaag met 4-2.

Aan de technische staf de fraaie opdracht om de ploeg voor volgende week weer op scherp te krijgen. Dan wacht alweer de eerste wedstrijd van de tweede helft in Apeldoorn aan de Voorwaarts tegen Voorwaarts uit Twello. De ploeg, die momenteel tweede staat in de competitie. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur is te beluisteren via Radio Apeldoorn Sport en verdient een grote opkomst van publiek, waarvoor bij WSV altijd veel te genieten valt.

Eindstand Helios – WSV: 4 – 2