Help de bevolking van Oekraïne

1-2’tje: Gastouder? Nee hoor!

Woensdag 9 september 2015

Door Vroonphoto

Amber de Wolde

Hoi Jook,

Gastouder, nee hoor, dat heb ik niet gedaan. Ik woon zelf heel dicht bij de Americahal en zie kleine groepjes mannen buiten staan en ik vind het onvoorstelbaar dat de mensen bijna ontheemd naar ons land komen. Maar laten we eerlijk zijn: in Europa zit ook verschil in opvang. Oost-Europa reageert anders dan in het westen van Europa. Nu is Nederland altijd een vrijstaat geweest voor ontheemden door de eeuwen heen. Daar mogen we trots op zijn en ik denk dat we zeker als Apeldoorners een gastvrij onthaal hebben gegeven aan de medemensen uit de landen van de Arabische Lente.

Christien en ik zijn naar de bijeenkomst geweest en ik kan alleen maar constateren dat John Berends krachtig heeft opgetreden en een voorbeeld is voor vele ambtsdragers. Ben alleen benieuwd of hij ook zo dicht bij zijn huis in Harderwijk vierhonderd mannen herbergt als vluchteling.

Voor mij zijn ze 400 procent welkom en het is geweldig om te zien dat er veel initiatieven zijn voor opvang en ondersteuning. Ik hoop dat de “zielige buitenlanders ” onze Apeldoornse mentaliteit zullen indrinken: Liefde en verdraagzaamheid zijn Apeldoornse sleutelwoorden lijkt me.

Ik ben trots op John Berends en trots op onze stad.

Liefs,

Peter

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?