Grasnapolsky 2016: drukste tot nu toe

Dinsdag 9 februari 2016

Door Redactie

Milo Kol

Winterfestival Grasnapolsky vond afgelopen weekend voor de derde keer plaats in het zendgebouw Radio Kootwijk, midden op de Veluwe. De combinatie van het diverse muziekprogramma met veel nieuw te ontdekken muziek en het randprogramma dat inspeelde op ‘Dat Wat Je Niet Ziet’, waarin het festival nauw samenwerkte met Staatsbosbeheer, heeft gezorgd voor een bijzondere totaalbeleving voor het publiek.

Dat wat je niet ziet
Grasnapolsky heeft zich deze editie nog meer verweven met haar unieke locatie. Dankzij de nauwere samenwerking met Staatsbosbeheer kwam het thema ‘Dat wat je niet ziet’ tot stand. 
Op het festival werden binnen het randprogramma de verhalen van Radio Kootwijk prijsgegeven en werd de omliggende, kwetsbare natuur uitgelicht. Zo konden bezoekers op safari met boswachter Frank, nam boswachter Tim de rol van presentator op zich en waren er randprogramma onderdelen ontwikkeld zoals een speurtocht die het publiek leidde langs de kleinste details van het gebouw. ‘Dat wat je niet ziet’ kwam letterlijk terug in het populaire randprogrammaonderdeel ‘Wentel’, een optische illusie waarin het publiek wandelde over boomtoppen. Ook in de aankleding en visuals van Grasnapolsky kwamen nog meer elementen van de locatie terug.

Gras groeit 
De derde editie van Grasnapolsky op Radio Kootwijk was de bestbezochte editie. Ondanks dat het festival niet uitverkocht was, is het door 2000 mensen bezocht, ten opzichte van 1600 bezoekers in 2015. Grasnapolsky is een bewust kleinschalig festival en heeft met deze editie bewezen binnen de groei haar intieme karakter te behouden. De bescheiden groei van het festival is ook terug te zien in een uitbreiding van het programma: een grotere diversiteit aan bands en kunstenaars en meer internationale artiesten.
Grasnapolsky 2017
Samen met Staatsbosbeheer en Landal Rabbit Hill kijkt het festival terug op een succesvolle editie. De datum voor Grasnapolsky 2017 is direct bekend gemaakt: op 10, 11 en 12 februari 2017 zal het festival voor de vierde keer op Radio Kootwijk plaatsvinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!