14e editie bandjescompetitie Plugged in Gigant op losse schroeven

Woensdag 12 maart 2014

Door Tom Brands

Het is nog maar zeer de vraag of de 14e editie van de bandjescompetitie Plugged in Gigant op vrijdag 30 mei door gaat. Het aantal aanmeldingen blijft achter. Plugged is een open podium met een wedstrijdelement voor beginnende jongerenbands uit Apeldoorn en omgeving, in Gigant, bedoeld om hen de kans te geven podiumervaring op te doen. Een aantal jaar was het razend populair en was de popzaal van Gigant regelmatig uitverkocht. Vrijdag 21 maart is de deadline voor jongerenbands om zich aan te melden. Dan hakt de organisatie in overleg met Gigant de knoop door.

Voorheen waren er meer dan voldoende aanmeldingen en moesten we zelfs kiezen. De laatste jaren loopt het aantal aanmeldingen uit Apeldoorn behoorlijk terug. Er zijn overigens wel een redelijk aantal aanmeldingen uit de regio, maar Plugged is juist bedoeld als podium voor Apeldoornse bandjes. Daarnaast nemen fans vaak niet de moeite om lange afstanden te reizen om hun bandje bij te staan. En we willen natuurlijk wel een volle zaal. Dat is voor de optredende bandjes leuker, maar ook Gigant moet de avond ten minste kostenneutraal kunnen organiseren.

Waar het aan ligt dat het aantal inschrijvingen achter blijft? Misschien zijn er op dit moment wel nauwelijks jongerenbandjes. Of we weten ze gewoonweg niet te bereiken. Dat zou ook heel goed mogelijk zijn. We versturen persberichten naar de lokale media en hopen dat mond tot mond reclame een hoop doet. Dat mensen die het bericht lezen en iemand kennen die in een bandje speelt hen op de mogelijkheden om mee te doen attendeert. We zijn erg druk op social media, er hangen posters bij de Apeldoornse popschool en bij Real-X en mensen worden er op geattendeerd in de nieuwsbrief.

Op 21 maart kijken we samen met Gigant hoe de vlag er bij hangt en hakken we de knoop door. En als deze editie niet door gaat, zou dat enerzijds jammer zijn, maar anderzijds als het niet langer in een behoefte voorziet, dan hebben we daar ook vrede mee. En dan kijken we terug op 13 hele leuke en geslaagde edities en dan is het mooi geweest. Maar, als er op het laatste moment toch nog een aantal Apeldoornse jongerenbands zich melden, dan gaan we er natuurlijk voor om weer een geweldige muzikale avond op poten te zetten.

Aanmelden en deadline
Speel je in een Apeldoorns jongerenbandje en lijkt het je gaaf om vrijdagavond 30 mei te spelen in Podium Gigant? Meld je dan aan vóór 21 maart 2014 door een e-mail te sturen naar inschrijven@pluggedapeldoorn.nl voorzien van:

– Naam van de band en korte beschrijving;
– Namen en functie van de mensen in de band;
– Website;
– Demo (mp3 of Youtube);
– Contactgegevens (e-mailadres en telefoon).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!