Help de bevolking van Oekraïne

Abstract Art Battle door Apeldoornse Brothers in Art

Donderdag 22 november 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Een bijzondere expositie is vanaf zondag 25 november te aanschouwen in Salon 1813. The Brothers in Art, twee kunstenaars van Apeldoornse bodem. Rep Ringel en Enrico Nieuwenhuis doen een duo expositie getiteld The Abstract Art Battle! Deze expositie is voor Rep Ringel een primeur in Apeldoorn. Sinds hij succesvol was op de zogenaamde Affordable Art Fair in Amsterdam, legt hij zich nu meer toe op het kunstenaarschap.

Enrico Nieuwenhuis en Rep Ringel exposeerden beiden 1 jaar geleden met de Apeldoornse kunstenaars expo. Enrico inmiddels succesvol in binnen- en buitenland maakt abstract werk op hout en op canvas. Het is levendig en kleurrijk. Zijn werken hebben een tijdloos en universeel karakter. En Rep die sinds 2017 zijn energie en creativiteit omzet in kunst. Muziek is daarin een belangrijke factor. Het brengt hem in een bepaalde stemming waarna het werk ontstaat. De muziek is bijvoorbeeld van Sigur Rós of van Arve Hendriksen en het schilderij dat dan ontstaat draagt de naam van de muzikant.

Beide zijn Apeldoorners met elk hun eigen achtergrond. Enrico heeft gewoond in Mexico en de US, Rep heeft vanuit het Apeldoornse zijn Designstudio gerund. Rep zegt over de samenwerking: ,,We leerden elkaar anderhalf jaar geleden kennen en delen beide grote passie voor schilderen. Enrico is al enige jaren bezig is met het kunstenaarschap. Zelf ben ik nu een jaar bezig met het vervaardigen van abstracte schilderijen en eigenlijk breng ik mijn werk nog maar net naar buiten. De eerste kennismaking met het grote publiek was 3 weken geleden op de AAF Amsterdam. Ik was echt verrast dat er zo positief op mijn werk werd gereageerd. Dit smaakt naar meer.”

Enrico geeft aan dat de verbinding tussen hen in de abstractie van de werken ligt: ,,Ja, dat is zo. Toch hebben we beiden een eigen stijl en gebruiken andere technieken van schilderen. En die verscheidenheid in stijl was de reden dat we het idee uitwerkten om een keer samen te exposeren. De expositie is genaamd The Brothers in Art en is vanaf 25 november te zien in de Salon 1813. We zijn heel benieuwd of ons werk en de samenwerking mensen raakt. En we zien het allebei zitten om in de toekomst meer samen te gaan doen. We willen steeds uitdagingen aangaan, samen, maar ook alleen.”

De heren werken nu keihard om op 25 november hun bijzondere schilderijen te exposeren, die ze ook nog eens perfect op elkaar hebben afgestemd. Een echte art battle met enkel winnaars.

De opening is op 25 november vanaf 15.30 uur met Rep als DJ. Enrico en Rep nodigen iedereen uit aanwezig te zijn en te genieten van kunst, muziek en eten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?