ACEC geeft design in Apeldoorn de ruimte

Vrijdag 8 juli 2016

Door Redactie

Ze nemen een aparte hoek in, de vier kunstenaars c.q creatieve geesten die zich opmaken voor de officiële opening van de jaarlijkse zomerexpositie in ACEC. Rudi Voss, Berthus Smit, Antien Grijseels en Remy Verzantvoort. Met hun bijdragen drukken ze een commercieel stempeltje op de expositie die tot en met 21 augustus onder de titel van Apeldoorn Bekent Kleur te zien is.

Goudsmid Verzantvoort bestiert een winkel annex atelier aan de Stationsstraat, in de onmiddellijke nabijheid van het marktplein. Antien Grijseels is bekend van haar winkel Feeën en Feeksen aan de Beekstraat. Op zaterdag 9 juli verzorgt zij een modeshow tijdens de opening die rond 16 uur begint. De toegang is vrij.

Plaatsgenoot Berthus Smit heeft zich op het maken van gebruiksvoorwerpen geworpen. Toegepaste kunst dus waarvoor oude ski’s de basis vormen. Van kapstok tot salontafel. Smit maakte in Apeldoorn achter Omnizorg naam met een zeer bijzondere lantaarnpaal.

Toepaste en beeldende kunst gaan bij Rudi Voss hand in hand. Drie schilderijen van eigen hand zijn afgedrukt op t-shirts. We zien de voormalige wereldleiders Stalin, Mao en George Bush voorzien van een appel op hun hoofd. Appeldoorn in optima forma.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

ACEC

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!