ACEC toont tot 12 januari 2 boeiende exposities

Zondag 16 december 2018

Door Ben Eggermont

In het ACEC gebouw aan de Roggestraat 44 zijn tot 12 januari twee tentoonstellingen te zien van een sterk uiteenlopend karakter. Onder de titel ‘Semi-Permeable’ brengt Quinten Dierick in de kort geleden gereed gekomen kelderruimte zijn installatie, door Gerrit Steenbergen gekscherend ‘ACEC Ondergronds’ genoemd. Quinten zegt daarover onder andere het volgende: ,,De verbeelding, geloof en gedeelde geestelijke energie definiëren de mens en geven hem de potentie tot ontwikkelen. De radeloze mens zoekt manieren om dit potentieel te richten en te gebruiken, hij heeft een vermoeden maar doolt meestal daarin rond.” Ga kijken en laat het op je inwerken.
Zie ook de toelichting op de site van ACEC

De expositie ‘Verstild. Tien kunstenaars zien het Fochteloërveen’ geeft een overzicht van de werken van deze kunstenaars. Aangezocht door de Stichting Nobilis, geeft elk zijn beeldende visie op dit hoogveengebied nabij het plaatsje Fochteloo in Friesland. De Apeldoorner Cees Andriessen is een van de deelnemende kunstenaars.
In de naastgelegen zaal zijn foto’s te zien van de natuurfotografe Judith Bouma-Litjens uit Fochteloo. Van haar hand ziet u op de tentoonstelling een prachtige serie foto’s, gemaakt in het Fochteloërveen.
Meer informatie is hier te vinden

Te zien in ACEC Roggestraat 44 tot 12 januari

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

ACEC Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!