Ali B Beken(d)t

Zondag 22 februari 2015

Door TheaterStefan

De Rabobank zaal in schouwburg Orpheus was multicultureel afgelopen vrijdag toen rapper en TV-persoonlijkheid Ali B kwam.

In Ali B Beken(d)t laat Ali zonder enige gêne een inkijkje in zijn leven zien, door een soort van biecht op het toneel vertelt hij zijn publiek over zijn jeugd, zijn heden, zijn leven.

Ali is qua cabaret op sommige punten geestig, maar daarbij mag wel de kanttekening geplaatst worden dat de grappen soms erg voor de hand liggen. Opvallend is dat Ali contact zoekt met zijn fans, alleen wie zijn ze fans?
In de schouwburg werd al pijnlijk snel duidelijk dat de helft van de zaal niet uit Apeldoorn kwam en toen er gevraagd werd om 3 top 40 hits te benoemen werd het alleen maar erger toen er maar 10 mensen hun hand opstaken.

Het was voor Ali duidelijk, als rapper kent men hem niet meer, men komt langs en denk hè laten we naar Ali B gaan, ik denk dat het vooral komt door zijn succes in de Voice dat mensen benieuwd zijn wie Ali is, naast die man in de rooie stoel.

Kom je meer te weten na twee uur show over Ali?
Ja eigenlijk wel, hij neemt je mee naar zijn persoonlijk leven, althans wat hij er over kwijt wil. Qua zang zaten er een paar hele mooie nummers in, waarvan ik denk “Ali waarom kent niet heel Nederland deze nummers?”

De show duurde veel te lang. Zonder pauze 2 uur uitzitten lukte niet iedereen, er waren veel tussentijdse blaas-leeg-momenten waardoor het als publiek niet rustig zitten was. De structuur in de show was er ook niet echt, is het Ali de cabaretier of Ali de zanger of Ali die gewoon Beken(d)t?

Door de onrust en het in mijn optiek ontbreken van structuur in de show vond ik het persoonlijk rommelig, maar weet zeker dat de zaal genoten heeft van hun Ali B.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!