AMHC en VC Mheenpark maken samen PlusVak hockey

Vrijdag 15 januari 2016

Door Redactie

SONY DSC

Hockeyvereniging AMHC en het Veluws College Mheenpark gaan samenwerken zodat de school vanaf komend schooljaar het PlusVak hockey kan aanbieden. Vandaag tekenden AMHC en de school een samenwerkingsovereenkomst. 

De Apeldoornse school gaat vanaf komend schooljaar, naast de drie al bestaande PlusVakken, drie nieuwe PlusVakken aanbieden: hockey, voetbal en volleybal. Leerlingen kunnen dan extra trainingen volgen onder schooltijd, zonder dat de schoolweek langer wordt. De leerlingen blijven daarnaast de trainingen volgen bij de eigen sportclub.

Inzet expertise

Voor het PlusVak hockey gaat de school samenwerken met de Apeldoornse hockeyvereniging AMHC. Robert Agelink, voorzitter AMHC, licht de samenwerking toe: “Een goed opgebouwd trainingsprogramma samenstellen is een vak op zich. Wij zetten onze expertise in zodat de school kwalitatief hoogstaande hockeylessen kan aanbieden. De leerlingen krijgen training op de hockeyvelden in Sportpark Orderbos en kunnen gebruik maken van alle faciliteiten op het complex, zoals de kleedkamer en kantine.”

Voor AMHC is de samenwerking een gekoesterde wens. “Wij besteden veel aandacht aan jeugd. Prestatie en plezier gaan daarbij hand in hand. De samenwerking met een goede onderwijspartner met een hart voor sport en bewegen is daarom meer dan welkom. Ik verwacht dat we dankzij die samenwerking méér Apeldoornse jeugd voor de hockeysport zullen interesseren en die jeugd op hun beurt het hockey in Apeldoorn naar een nog hoger niveau kunnen tillen, Apeldoorn hockeystad.”

Als TopSportTalent-school biedt het Veluws College allerlei faciliteiten aan leerlingen met een officiële status: Belofte, Nationaal Talent en Internationaal Talent. Zij krijgen onder meer een flexibel lesrooster, ontheffing voor bepaalde vakken en uitstel of vermindering van huiswerk. Op die manier kunnen zij topsport en school goed combineren.

“Het Veluws College Mheenpark wil leerlingen stimuleren hun talenten te ontwikkelen op allerlei gebieden, dus ook op sportief gebied. Daarom willen we leerlingen die graag sporten, maar geen officiële status hebben, breedtesporters, ook de kans geven om méér uit hun sport te halen”, vertelt René de Jonge, directeur van het Veluws College Mheenpark. “Dat doen we vanaf het schooljaar 2016-2017 onder meer met het nieuwe PlusVak hockey. Dankzij de samenwerking met AMHC kunnen wij garanderen dat onze leerlingen hockeytraining krijgen op een hoog niveau.”

Naast hockey biedt de school vanaf het komende schooljaar ook de nieuwe PlusVakken voetbal en volleybal aan. De school onderzoekt momenteel of er nog meer sporten toegevoegd kunnen worden.

Olympic Moves

Om de samenwerking te vieren verzorgt AMHC vrijdag 22 januari een professionele hockeyclinic voor een aantal leerlingen van de school. Zij zijn allen fanatieke hockeyers en vormen samen het schoolteam dat deelneemt aan de Olympic Moves, zeg maar de Olympische Spelen voor Nederlandse scholen. De regionale voorrondes hiervan vinden plaats op 7 april in Apeldoorn. Als de leerlingen van het Veluws College Mheenpark daar succesvol zijn, mogen ze op 10 juni naar de landelijke finale in Amsterdam. “Daar gaan we voor, dus deze extra training van AMHC was heel welkom”, lacht De Jonge.

 

Foto: De samenwerking tussen AMHC en het Veluws College Mheenpark startte vandaag officieel. V.l.n.r. René de Jonge, Derk Lodiers, Robert Agelink en Tjeerd Biesterbosch.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!