Animals and friends: een feest van herkenning met alle grote Animals hits

Maandag 8 oktober 2018

Door William Lindner

De muziekliefhebber beleefde afgelopen weekend een mooi muziek feestje met de band Animals and Friends. Een feest van herkenning met alle grote hits van de beroemde band uit Groot Brittannië. De band The Animals die deel uitmaakte van de Britse beat-explosie van begin jaren zestig.

Onder de naam Animals and Friends maar zonder de beroemde zanger Eric Burdon uit de begin jaren zestig werd op zaterdag 6 oktober het publiek in de popzaal van GIGANT getrakteerd op fraaie uitvoeringen van de diverse hits van The Animals. Animals and friends is geformeerd rond de bandleden: drummer John Steel en Mickey Gallagher op Keyboard van de oorspronkelijke formatie The Animals aangevuld met zanger gitarist Danny Handley en bassist Roberto Ruiz.

De formatie Animals and Friends bestaat uit een viertal uitstekende ervaren muzikanten. Zanger gitarist Danny Handley overtuigde met zijn zang en zijn puntige gitaarspel. Natuurlijk niet vergelijkbaar met de gigantische rauwe stem van Eric Burdon. Maar gezien de enthousiaste reacties vanuit het publiek werden de nummers op een herkenbare Animals wijze gezongen. Met name good old Mickey Gallagher toverde tijdens zijn diverse solo’s prachtige noten uit zijn keyboard.

Het viertal strooide in anderhalf uur en groot aantal Hits van The Animals over het enthousiaste publiek uit. Met nummers zoals It’s my Life, Bring it on Home To Me, I Put A Spell on YouInside looking out, We Gotta Get Out Of This Place, Roadrunner, Big Boss Man, See See Rider en Don’t Let Me Be Misunderstood. Nummers die door het publiek enthousiast werden begroet en waarvan en groot aantal spontaan werden meegezongen.

Een tweetal toegiften kon niet uitblijven. Begonnen werd met het John Lee Hooker nummer Boom Boom. Bij de laatste toegift stapte oer Animal drummer John Steel vanachter zijn drumstel vandaan om een stukje geschiedenis over de The Animals te vertellen en… als uitsmijter het wereldberoemde nummer House of The Rising Sun aan te kondigen. Opgezweept door de bandleden werd het nummer vervolgens door het enthousiaste publiek massaal meegezongen en werd een mooie avond met muziek uit de sixties fraai afgesloten. Zie de bijgevoegde video’s.

Animals and Friends – ‘Boom Boom’

Animals and Friends- ‘House Of The Rising Sun’

Video-playlist Animals and Friends 6 oktober popzaal GIGANT, Apeldoorn

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Gigant Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!