Apeldoorn Direct pakt uit: gratis portret in ACEC

Dinsdag 2 april 2019

Door Redactie

Ze is net terug van een semester aan de Repin Academy in Florence waar ze zich in de klassieke schilderkunst heeft kunnen bekwamen. Komende zondag, 7 april, zit Anouk Bijsterbosch tijdens de jaarlijkse Kunstroute in ACEC achter haar schildersezel om 3 Apeldoorners gelukkig te maken met een portret. Gratis en voor niets. Dankzij ACEC en Apeldoorn Direct.

Wie voor een portret in aanmerking wil komen kan zich zo spoedig mogelijk aanmelden. Donderdag 4 april om 19 uur sluit de inschrijving. Wie zich aanmeldt zal leeftijd, geslacht en telefoonnummer moeten vermelden. De winnaars worden telefonisch door de organisatie van de Kunstroute benaderd. In principe een man, een vrouw en een kind. Zo wordt Anouk extra op de proef gesteld. Ook wijzen we een reserve aan. Wellicht heeft Anouk de tijd om vier portretten te maken. ,,Daar streef ik wel naar”, aldus de kunstenares.

De Kunstroute van zondag 7 april is een (gratis) wandeling langs 15 locaties in de binnenstad waar kunstenaars actief zijn. Van goudsmid tot schilder. Van tatoeëerder tot beeldhouwer. De aanvang is om 13 uur. Liefhebbers hebben tot 17 uur de tijd. Wie vooraf wil weten wat de route is, kan een plattegrond komen halen. Bij onder meer CODA, ACEC, Klein Berlijn, Cafeetje van Marja en Rembrandt liggen ze gereed. De verst afgelegen locatie is de Nettenfabriek bij het busstation waar Emiel Bruggeman in het Ketelhuis verrassende en vaak aanstootgevende kunstwerken maakt. In ACEC is naast Anouk Bijsterbosch ook beeldhouwer Barbara Pijnappel aan het werk met zachte steensoorten.

Wie model wil zijn en in het bezit wenst te komen van een gratis portret kan mailen naar d.levie@chello.nl. Om te bewerkstelligen dat de leeftijden uiteenlopen vragen we gegadigden ook hun leeftijd te vermelden. Een kind opgeven mag ook. De winnaars (we gaan loten) bellen we vrijdag rond 12 uur persoonlijk op.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

ACEC Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!