Apeldoorn Direct panel: Hoe denk jij over het afsteken van vuurwerk?

Woensdag 5 november 2014

Door Redactie

Wikimedia Commons

Het einde van 2014 begint inmiddels in zicht te raken en dat betekent dat de jaarwisseling er weer aan zit te komen. Apeldoorn Direct wil graag weten hoe de Apeldoornse burger denkt over het afsteken van vuurwerk.

Het kabinet maakte begin dit jaar bekend om maatregelen te nemen tegen vuurwerkoverlast.  De periode waarin vuurwerk verkocht mag worden, zal ingekort worden en ook de tijd waarin het afgestoken mag worden, moet worden verkort volgens het kabinet. Twee derde van de ondervraagde burgemeesters steunt deze landelijke maatregelen.

Net als de burgemeesters hebben de Apeldoorners een verschillende mening over het afsteken van vuurwerk. Sommige mensen vinden het prachtig en anderen hebben er een hekel aan. Wat vaststaat is dat vuurwerk een hoop schade aan de openbare ruimte toebrengt. Uit onderzoek van De Stentor bleek dat de schade bij jaarwisseling 2013-2014  in Apeldoorn ruim 50.000 euro bedroeg.

Een poging van de Partij voor de Dieren om overlast van vuurwerk opnieuw politiek te bespreken, mislukte begin dit jaar. De meeste partijen vinden dat er op gemeentelijk niveau niet veel aan te doen is. Het probleem heeft voor een belangrijk deel te maken met zwaar (illegaal) vuurwerk; dat is een zaak voor de landelijke of zelfs Europese politiek.

Apeldoorn Direct is benieuwd naar jouw mening over vuurwerk. Doe mee met het panel en laat ons weten hoe jij hier tegenaan kijkt.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!