Apeldoorn Fotostad exposeert ‘Menselijke natuur’

Zaterdag 12 april 2014

Door Redactie

Jeroen Taaman

Een groot aantal Apeldoornse fotografen exposeert van 30 augustus tot en met 28 september op meerdere locaties in het cultuurkwartier van Apeldoorn. Het centrale thema is ‘menselijke natuur’. Binnen dit thema is straks een grote verscheidenheid aan fotografisch werk te zien.

Apeldoorn Fotostad is het vervolg op GRID APELDOORN 2012, ook wel genoemd de Fotobiënnale. Aan dit evenement deed een groot aantal fotografen uit Apeldoorn ook toen al mee. Deze week werd de  Stichting Apeldoorn Fotostad formeel opgericht en daarmee lijkt een minimaal eens per twee jaar terugkerend Apeldoorns evenement gegarandeerd.

Samenwerking in cultuurkwartier

De Stichting heeft de samenwerking gezocht met onder andere CODA, Gigant, ACEC en andere eigenaren van (winkel-)panden in de binnenstad waar geëxposeerd kan worden. Dat geeft de fotografen de gelegenheid om binnen het centrale thema te werken met kleinere groepen en diverse subthema’s.

De ‘Fotogoot’, die ook in 2012 onderdeel was van de expositie, keert terug, maar wel in een iets andere vorm. In ACEC zijn foto’s te zien rond het project Pilzen, terwijl het project Aut of the Box in CODA aansluit bij de daar dan lopende expositie. Verder tonen 12 fotografen de expositie ’24 uur Apeldoorn’, waarvoor zij 24 uur achter elkaar in heel Apeldoorn dagelijkse, maar soms ook verrassende beelden hebben vastgelegd.

De opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 30 augustus, tijdens de druk bezochte opening van het cultureel jaar in Apeldoorn. Het exacte programma, met alle fotografen, projecten en locaties zal in een later stadium bekend gemaakt worden.

Stichting zoekt nog sponsors

In korte tijd hebben de fotografen een Stichting met een sterke organisatie neergezet. Het driemans-stichtingsbestuur stuurt zelf diverse werkgroepen aan, waaronder een actieve werkgroep PR/Communicatie. Er wordt gewerkt met een zeer bescheiden budget en alleen maar vrijwilligers. Sponsoren, in welke vorm dan ook, zijn van harte welkom en krijgen diverse mogelijkheden voor exposure.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!