Apeldoorn Fotostad officieel geopend

Dinsdag 22 mei 2012

Door Peter Vroon

Peter Vroon

Afgelopen vrijdagavond opende Olaf Prinsen de Foto Biënnale in het ACEC gebouw. Bij de start van het project ‘Apeldoorn Fotostad’ motiveerde Olaf de mensen die daar toen aanwezig waren om samen mooie dingen te gaan creëren. Dat is zeker gelukt. Het ACEC Gebouw barstte uit zijn voegen vanwege de vele mensen die bij de opening aanwezig waren. Vele bekenden en onbekenden vierden het feest van de start.

GRID2012 vindt plaats van 16 mei tot en met 1 juli 2012. Dit tweejaarlijkse internationale fotofestival over hedendaagse beeldcultuur, toont het werk van internationaal gerenommeerde fotografen en veelbelovende talenten. In Amsterdam (hoofdlocatie), Amersfoort, Amstelveen, Apeldoorn, De Beemster, Haarlem en Zaanstad zijn op diverse locaties internationale exposities te zien, die veelal nog niet eerder in Nederland zijn getoond. Deze steden in het gebied Noordvleugel Randstad worden via GRID2012 met elkaar in verbinding gebracht.

Onder Apeldoorn Fotostad heeft Pier Pennings GRID2012 naar Apeldoorn gebracht. Pier heeft gemeente en provincie bereid gevonden om dit project te ondersteunen. En ook met dank aan vele andere sponsoren is het allemaal gelukt om al dit moois gestalte te geven in Apeldoorn.

Niet gepland onderdeel is het beschadigen van beeldmateriaal. Oftewel vernielzuchtige lieden die het leuk vinden om werk van anderen, fotohelden van Apeldoorn, te beschadigen. Te triest voor woorden.

Voorafgaand aan de opening bezochten veel mensen het oude ROC gebouw om het werk van veel fotografen te bewonderen. De opening iets later op de avond in het ACEC Gebouw werd een hele happening met veel foto’s, liefhebbers en een overheerlijke barbecue.

Voor meer info: fotobiennale.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!