Apeldoorn Leeft en Beweegt: Stadscafé: The Bottles

Zaterdag 14 februari 2015

Door Pedro Waldenaar

© Gerard Oltmans

Het is zondagmiddag 17.30 uur: in muziekcafé Gigant heeft André van den Bogaart zijn laatste liederen gezongen. Op naar het Stadscafé: The Bottles treden op. Het cultuurkwartier van Apeldoorn Leeft en Beweegt.

The Bottles bestaan sinds 2006. Aanleiding was een John Lennon-tribute- avond in het Nieuws van Apeldoorn. De naam Bottles refereert aan de grootste gemeenschappelijke liefdes van de bandleden: Beatles en bier. De bandleden nemen zichzelf en het leven niet al te serieus, het moet vooral vrolijk blijven: Een échte feestband dus.

De vaste bezetting is: Hans van Mastrigt: spreekstalmeester, voorzanger en mondharmonica. Zijn roots liggen in de samenzang van de 60’er en 70’er jaren, heeft een voorliefde voor blues. Lex Kemper: gitaar en zang; zijn achtergrond is breed: pop, jazz, klezmer, latin, van alles een beetje; autodidact. Martin van Delden: bas en zang; gepokt en gemazeld in de Apeldoornse muziekscene; working class hero.

De basis bestaat uit Beatles-nummers, aangevuld met andere songs uit die jaren; veel van the Everly Brothers, the Kinks, Randy Newman, Frank Zappa, Eric Clapton, en nog veel meer. Jaarlijks hoogtepunt vanaf 2008 was een 10-daagse tour langs Franse campings, met als doel om zonder iets van huis te gaan, een dikke week vakantie en plezier te beleven, en zonder iets moe maar voldaan weer thuis te komen.

Bij binnenkomst in het Stadscafé is het feest; er wordt gedanst en gelachen; de zaak is vol; de bediening is alom aanwezig; de drank vloeit rijkelijk; kortom een zondagmiddag kan niet beter eindigen. De sfeer doet me denken aan zomerse dagen; plassen, strand, zee en de duinen. De sfeer is zinderend; bijna broeierig. The Bottles zingen: “Love is in the Air”; de liefde is heel dichtbij; buiten is het koud; binnen loopt de gevoelstemperatuur behoorlijk op. De liefde gaat door de zaak: er wordt gekeken; er worden contacten gelegd; een hand ligt op een schouder: als dat maar goed gaat…?

Apeldoorn Leeft en Beweegt: er is volop inspiratie; er is volop energie. Met dank aan Gigant en het Stadscafé! Met dank aan het cultuurkwartier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!