Apeldoorn loopt uit voor Popronde 2023

Zaterdag 16 september 2023

Door Redactie

Livemuziek, drankjes en gezelligheid. Het recept voor een mooie avond. Apeldoorn maakte kennis met muzikaal talent tijdens ‘Popronde 2023’, in de binnenstad. Diverse locaties door de stad waren het decor voor de, vooral onbekende, bandjes.

Muzikale verrassingen

De drukkere terrassen verraadde dat er iets stond te gebeuren in de binnenstad. Het is tijd voor de Popronde 2023. Muziekliefhebbers en andere geïnteresseerden pakten de fiets, auto of de benenwagen om het popgeweld in het centrum te kunnen aanschouwen. Zo ook Tom, hij is geboren in Utrecht maar woont al een tijdje in Apeldoorn. “Vorig jaar was ik aanwezig en ook dit jaar ben ik van de partij. Voor mij is de avond compleet als ik gezellige mensen ontmoet en een paar leuke bandjes tegenkom.” Lisa en Nienke zijn echte Apeldoorners. Beide hebben ze al een aantal Poprondes meegemaakt, maar toch hopen ze verrast te worden. “Ik vind het fantastisch. Een event als dit betekent zoveel voor de stad. Je ziet dat er hier (in Rockcafe Ozzy’s aan de Hoofdstraat) veel nieuwe gezichten binnen staan. Apeldoorn heeft met een evenement als dit goud in handen,” aldus Lisa.

Voor het ACEC-gebouw loop ik Michel en Machteld tegen het lijf. Het stel is vanuit Gouda richting ‘de hoofdstad van de Veluwe’ gekomen: “Wij komen voor ‘Tom Greendale’. Hij is een vriend de familie, we kennen hem vanaf zijn vierde. We hebben hem al vaker op een podium gezien, maar het blijft altijd speciaal!” Of de twee volgend jaar weer van de partij zijn, ‘ligt aan het verloop van de avond.’

Christiaan komt speciaal voor de Friese band ‘Seewolf’: “Ik kwam ze een keer tegen op Spotify en kon de muziek waarderen.” Toen hij ze op de flyer zag moest hij er wel naartoe: “Verder ken ik niks van de line-up, hopen op meer ontdekkingen.” Ook Roos en Hester zijn richting het centrum gekomen. Na het optreden van Panda Noir in het stadhuis, hoopt Hester op meer verrassingen: “Volgens mij is dit mijn zesde popronde. Het voelt voor mij als sinterklaasavond. Vanwege de spanning voor wat er gaat komen en wie we gaan ontmoeten.” 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!