Apeldoorners blij met de nieuwe WoW-panda

Woensdag 26 september 2012

Door Randy Gasper

De vechtende panda is weer terug. Gisteren ontbrak een enkele collega, om de panda nieuwe stijl te omarmen. Daar waren we naar aanleiding van dit blog al bang voor natuurlijk. Tja, World of Warcraft heeft een nieuwe uitbreiding: Mists of Pandaria. Nieuwe levels, nieuwe bazen, nieuwe uitdagingen, Bijvoorbeeld het Pet Battle-systeem, waarbij spelers met virtuele huisdieren tegen elkaar kunnen vechten. Net als in Pokemon! Echt stoer!

“Het spel is echt cool!” aldus mijn collega. “Het artwork ziet er gewoon weer veel vetter uit. Veel is ook gebaseerd op martial arts, de Aziatische cultuur. Hebben ze tof gedaan. De karakters in het spel zijn ook geupgrade. Ze hebben nog meer funtionaliteiten. Het spel is dan wel fictie, maar af en toe zie je toch een moraal. Bovendien vind ik als muziekliefhebber de muziek ook zo goed gedaan.”

De collega gaat helemaal op in zijn uitleg en strooit met kenmerken van het spel, die ik niet herken. Blizzard, Grind Quest imago, Cross Character Mounts, Pandaren Roque en dat allemaal in de Jade Forest. Ik noem er maar een paar. Ik speel het spel niet, je kan mij alles wijs maken. Toch weet hij het zeker: “Dit is zeker het aanschaffen waard. Dit was zeker het wachten ook waard geweest.”

Het spel moet eenmalig worden aangeschaft voor € 40,-, wil je deluxe-versie dan betaal je zo’n € 60,-. Per maand komt daar dan een abonnementsprijs overheen van € 13,-. Je kunt dan vervolgens online het spel spelen met zo’n 10 miljoen andere fans. Onlangs viel dat aantal wat terug, daarom kwam het vervolgdeel voor de fans, maar vooral de makers als geroepen. Met veel bombarie werd het spel dan ook afgelopen maandagnacht wereldwijd gelanceerd.

Mijn collega sluit dankbaar af: “Het is voor de fans van dit spel echt al een vervroegd kerstcadeau! Alvast bedankt kerstman!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!