‘Apeldoorns duo’ Van Dorsten en Van de Velde plaatsen zich voor tweede ronde

Woensdag 1 juli 2015

Door Redactie

In een volgepakt stadion op het Marktplein in Apeldoorn heeft het duo Michiel van Dorsten en Steven van de Velde zich geplaatst voor de tweede ronde van het WK Beachvolleybal. In de laatste zinderende groepswedstrijd waren Van Dorsten en Van de Velde te sterk voor het Russische duo Kosjkarev en Barsoek.

In een uitverkocht huis ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. Publiekslievelingen Van de Velde en Van Dorsten moesten de eerste set nog aan de Russen laten (17-21), maar herpakten zich sterk en trokken de tweede en derde set met het kleinst mogelijke verschil over de streep (22-20 en 19-17). Het Nederlandse duo, dat knap twee matchpoints wist weg te werken, bedankte het publiek voor de zege: “Het is echt ongelofelijk de steun die we hier krijgen in Apeldoorn. Deze overwinning komt echt door jullie. Onwijs bedankt!” sprak Van de Velde na afloop.

Rimke Braakman en Jolien Sinnema verloren eerder op de dag hun derde wedstrijd op het WK. De WK droom van het Nederlandse duo spatte daarmee in Apeldoorn uiteen. Het Australische duo Mariafe Artacho / Nicole Laird was met 21-11 en 21-15 te sterk voor de Nederlanders.

Na afloop van de wedstrijden werd er in Den Haag geloot voor de tweede ronde van het WK. Van de Velde en Van Dorsten maken morgen hun opwachting in Rotterdam tegen het Mexicaanse duo Virgen/Ontiveros.

In Apeldoorn zijn vandaag de volgende wedstrijden:
Dames:
Ross / Walsh (USA) – Michelle / Filippo (PAR)
Wang / Yue (CHN) – Day / Kessy (USA)
Dubovcova / Nestarcova (SVK) – Humana-Paredes / Pischke (CAN)
Bednarczuk / Seixas (BRA) – Broder / Valjas (CAN)

Heren:
Alison / Bruno (BRA) – Krou / Rowlandseon (FRA)
Henriquez / Fañe (VEN) – Kapa / McHugh (AUS)
Gibb / Patterson (USA) – Doppler / Horst (AUT)
Samoilovs/Plavins (LAT) – Binstock / Schachter (CAN)

Morgen starten de eerste wedstrijden van de dames op het Marktplein om 12.00 uur. Vanaf 18.00 uur maken de heren hun opwachting. Voor een overzicht van de wedstrijden en kaartverkoop gaat u naar de website www.wkbeachvolleybal2015.nl. Kaarten zijn tevens verkrijgbaar aan de kassa op het Marktplein.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!