Apeldoornse Band JWS met Weemoed op 3FM!

Donderdag 8 april 2010

Door Martin de Bes

De apeldoornse Popformatie JWS heeft donderdag door de derde achtereenvolgende opdracht van Rob Stenders met goed gevolg te hebben afgerond haar single op 3FM gedraaid gekregen!

Rob Stenders heeft in zijn middagshow ‘Stenders EetVermaak’ in het item ‘Indecent Proposal’ de afgelopen week drie dagen lang de formatie JWS te gast gehad. Zanger Jack Liemburg, Basist Martin de Bes, Toestenist Friso Bladergroen, Drummer Ewout van der Ree en Gitarist Christoph Noordzij kregen behoorlijk lastige opdrachten te doen.

De eerste dag moest Jack ‘naakt’ tanken. Bij het dichtstbijzijnde tankstation trok Jack die handschoen -of beter gezegd Jacksart slip- aan een deed met zonnebril en puntschoenen wat van hem verlangd werd onder het toeziend oog van niemand minder dan (toevallig, en écht waar) Marco Borsato, John Ewbank én Guus Meeuwis, die daar net een broodje kochten. Geslaagd dus!

De tweede dag moest de band in navolging van het taalcursus idee van de VVD, een kind van drie in de studio een liedje laten meezingen. Na een fikse struin over de Hilversumse markt vonden ze uiteindelijk Noelle en haar oma bereid om naar de studio te komen! Noelle zong in de voetsporen van het overbekende ‘Poezie Maauw’ stukje van Tom Manders ‘Vogeltje wat zing je vroeg’ uit volle borst mee! Ook geslaagd dus!

De derde dag moesten ze naar aanleiding van het bericht dat het omroepsysteem op station Maastricht was gehacked, ook een station’s omroepsysteem hacken, alwaar een liedje ten gehore moest worden gebracht. Niet gemakkelijk. Mits je de juiste mensen kent, en die kenden ze toevallig. Na twee telefoontjes en een rit met de Jaguar naar Utrecht-Centraal, werd op de controle kamer van de NS via alle luidsprekers van maar liefst 8 stations, waaronder Gouda en CS Utrecht, om 13.40 uur het nummer ‘Weemoed’ ten gehore gebracht. De 3FM DJ’s waren perplex, en JWS eigenlijk ook, maar: Opdracht geslaagd!

JWS timmert met deze prestatie aan de weg naar landelijke bekendheid. De nummers zijn ook via iTunes te downloaden. Om in diverse tipparades terecht te komen en op playlisten is het van belang dat het nummer aangeschaft wordt in de winkels (MusicStore) of via iTunes. Dus wil je JWS helpen landelijk door te breken? Doe eens gek, en gooi er €0,99 tegen aan en klik hier. (foto: Joke de Wolde)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!