Apeldoornse Jeugdorkesten brengen muzikale Moederdaggroet

Donderdag 7 mei 2020

Door Redactie

Peter Vroon

De 3 orkesten van de Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten zijn het zat om alleen maar online samen te komen, waarbij nauwelijks samen muziek kan worden gemaakt. ,,Dat past niet bij ons motto: ‘Muziek maken doe je samen. Daarom gaan we komende zaterdag, 9 mei, eindelijk weer live optreden, met inachtneming van alle voorschriften van de autoriteiten”, meldt René van Gerwen.

Op verzoek van Atlant Zorggroep gaan ze met kleine groepjes muziek maken bij 2 locaties in Beekbergen, in de aanloop naar Moederdag. ,,We doen dit voor de bewoners, hun naasten en de verzorgenden”, vervolgt René. ,,Helaas is het om begrijpelijke redenen niet mogelijk om dit open te stellen voor publiek van buiten. Er worden opnames gemaakt die we later kunnen delen, waardoor meer mensen met ons kunnen nagenieten. We zijn van plan om de komende tijd vaker dergelijke optredens te verzorgen, uiteraard met inachtneming van alle op dat moment geldende voorschriften.”

Optredens

Zaterdag 9 mei 2020
Atlant Zorggroep locatie Immendaal (afdeling Coolsingel) in Beekbergen. Hier wonen mensen met dementie.
14.30 – 15.00 uur optreden in de tuin.
Atlant Zorggroep locatie Markenhof in Beekbergen. Hier wonen 120 mensen met niet aangeboren hersenletsel.
15.45 – 16.15 uur optreden in de tuin.

Voor informatie en verzoeken om te komen optreden, kunnen geïnteresseerden een email sturen naar info@a-jo.nl. René laat nog weten: ,,We hopen en verwachten dat binnenkort ook onze wekelijkse repetities weer kunnen starten. Jongeren van 8 tot 25 jaar die zin hebben om met ons muziek te maken, kunnen ons via deze email bereiken.  .

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!