Apeldoornse schrijver Bas Schepers overhandigt eerste boek aan staatssecretaris Paul Blokhuis

Donderdag 28 februari 2019

Door Redactie

Apeldoorner Bas Schepers heeft zijn eerste boek, Bijzonder Gewoon, aan Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, overhandigd. . ,,Het is een kleine verzameling van columns en verhalen uit mijn tijd als docent en als bedenker en oprichter van het Heldenbureau”, vertelt Schepers. Met zijn columns en verhalen wil Schepers mensen inspireren en een positieve blik geven op het onderwijs, met name het (v)mbo, dat nu regelmatig het afvoerputje van de maatschappij wordt genoemd.

Na publicatie van een column of verhaal kreeg schrijver Bas Schepers steevast de vraag: ,,Wanneer verschijnt er een bundel van jou?”. Bijzonder Gewoon is het eerste boek van Schepers, waarin hij een kleine verzameling van eerder verschenen columns en verhalen heeft gebundeld. Ook staan er een 3-tal gedichten in van een van zijn leerlingen uit zijn tijd als docent bij Aventus.

“Goed onderwijs voor de volgende generaties, wat kan ik daaraan bijdragen?”

Met zijn verhalen, columns en narratief onderzoek wil Bas bijdragen aan goed onderwijs voor de volgende generaties, waaronder zijn eigen twee dochters. Het onderwijs is regelmatig slecht in het nieuws, met name het (v)mbo. ,,Binnen het in 2018 opgerichte Heldenbureau geloven we dat er veel helden zijn in het onderwijs. Hoe buigen we dan dat negatieve imago om? Door te beginnen met het delen van mooie verhalen. Het onderwijs vormt een vat vol verhalen, dat ons veel kan leren. Het Heldenbureau is dé plek waar je die verhalen van studenten, docenten en scholen kunt lezen. Maar nu dus ook in boekvorm, daarom ‘Bijzonder Gewoon”.”

Het boek is te koop via de webwinkel van Het Heldenbureau (www.heldenbureau.nl/winkel) en lokale boekwinkel Nawijn en Polak, Marktplein 24 in Apeldoorn. Het boek kost 9,99 euro.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Onderwijs

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!