Apeldoornse scouts op zomerkamp naar IJsland

Zondag 20 juli 2014

Door Redactie

© Scouting Marca Appoldro

Ook deze zomer genieten weer tienduizenden scouts van hun jaarlijkse zomerkamp. Door heel Nederland zijn scouts te vinden die met elkaar in de buitenlucht spannende en uitdagende activiteiten ondernemen. Zo ook de Explorers van de Apeldoornse Scoutinggroep Marca Appoldro uit die hun kamp in IJsland hebben.

‘Samen met vrienden en vriendinnen beleven ze de tijd van hun leven tijdens een week kamperen in het zuidwesten van IJsland. We bivakkeren onder andere op het nationaal Scouting Landgoed van de IJslandse Scouts, maar zullen ook zeker de geisers en gletsjers bezoeken’, vertelt Wim Willems. ‘Het kamp is het hoogtepunt van het Scoutingjaar. Afgelopen jaren hebben we met z’n allen gespaard voor deze unieke trip van 10 dagen. Een weekje zonder ouders samen uitdagende en grensverleggende activiteiten ondernemen in de vrijheid van de natuur.’

De Explorers van de Apeldoornse Scoutinggroep Marca Appoldro vertrokken afgelopen vrijdag met het vliegtuig naar Reykjavik om vandaar een 10-daagse trektocht te maken in het zuidwesten van IJsland. Met 18 Explorers en 3 ervaren en gedreven begeleiding. Met het zomerkamp sluiten ze scoutingseizoen 2013-2014 af.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!