Apeldoornse Sjoerd Bos in voorprogramma Alain Clark

Maandag 28 oktober 2019

Door Redactie

Op zijn zesde pakte de nu 28-jarige Sjoerd Bos de gitaar. Een tijdje stond de gitaar even in de hoek, maar inmiddels laat hij het instrument niet meer los.  mag Sjoerd optreden in het voorprogramma van de bekende zanger Alain Clark op donderdag 19 december in Theater Orpheus.

Die liefde voor de gitaar. Hoe kwam dat zo?

,,Ik heb urenlang bij mijn vader afgekeken hoe het moest. Vervolgens heb ik een paar liedjes geleerd en daarna heb ik het daarbij gelaten. De gitaar heeft jaren in de hoek stof staan happen en ik ben een carrière begonnen bij de Koninklijke Marechaussee. Helaas ben ik tijdens mijn loopbaan besmet geraakt door de ziekte van Lyme en heb ik de dienst moeten verlaten. Tijdens mijn ziekteperiode heb ik mijn passie voor muziek gevonden en heb ik besloten om van mijn hobby mijn werk te maken.”

Hoe is het zo gekomen dat je in het voorprogramma van Alain Clark staat?

,,Via de nieuwsbrief van de Gigant en het Gras project. Daar stond in vermeld dat Alain Clark opzoek was naar een voorprogramma waarop ik besloot om zijn management te mailen. Een dag later kreeg ik te horen dat Alain Clark graag wilde dat ik mijn eigen nummer voor zou dragen als voorprogramma.”

Hoe vind je het?

,,Ik vind het super leuk! Dit is een mooie kans voor mij om mezelf te profileren als artiest. Ik ben druk aan het voorbereiden om straks zo goed mogelijk mijn eigen nummer te kunnen brengen. Ik kom altijd heel rustig over, maar heb eigenlijk behoorlijk last van podiumangst.”

Dat klinkt als een lastig probleem voor een artiest… hoe zorg je dat je daar geen/weinig last van hebt?

,,Om geen last te krijgen van mijn podium angst probeer ik me zo goed mogelijk voor te bereiden. Ik oefen mijn nummer thuis regelmatig en probeer zoveel mogelijk op te treden.”

Je grijpt het voorprogramma ook nog voor iets anders aan, toch?

,,Klopt! Ik lanceer dan gelijk mijn eerste eigen single ‘Ik heb het gehad’.”

Waar gaat het nummer over?

,,De single is geschreven tijdens een periode dat ik niet lekker in mijn vel zat. Ik had moeite met accepteren dat Lyme een behoorlijk invloed had op mijn dagelijks leven. Ik heb mijn gevoelens op papier gezet en de gitaar gepakt. Zo is ‘Ik heb het gehad’ ontstaan. Gelukkig gaat het tegenwoordig een stuk beter met me. Ik kan weer lekker sporten, stappen en nog veel meer leuke dingen doen. Veel moe ben ik nog wel, maar het gaat steeds ietsjes beter.”

Wat voor nummers speel je?

,,Ik speel akoestische popnummers met een vleugje funk.”

Wie zijn je voorbeelden?

,,Ed Sheeran, Micheal Bublé, Bruno Mars en John Mayer.”

Wat zijn je dromen?

,,Mijn eigen liedjes in een volle Ziggo Dome.”

Hoop je dat in het voorprogramma staan nog gevolgen voor je gaat hebben?

,,Natuurlijk. Ik hoop dat elke stap die ik zet, er 1 is in de goede richting. Het is hard werken, vaak voor weinig, maar het is vooral doorzetten. Je probeert van alles om je carrière tot een succes te maken en 9/10 keer krijg je er minimaal voor terug. Wie weet zorgt het voorprogramma voor de juiste ‘boost’.”

Hoop je Alain Clark nog te spreken? Heb je nog vragen aan hem?

,,Ik heb geen specifieke vragen voor Alain Clark. Maar tips en tricks van professionals zijn natuurlijk áltijd welkom.”

 

Kaarten voor de show van Alain Clark, én dus de presentatie van de eerste single van Sjoerd zijn hier te koop

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!