Are You A Lion, Plato’s Muziekcafé

Maandag 5 maart 2012

Door Rob Feber

Rob Feber

De eerste zondag van de maand: koopzondag in Apeldoorn. Veel plastic draagtassjouwend volk in de Nieuwstraat. In Plato’s Muziekcafé staan vier jongens quasi easy te soundchecken. Kwart over vier begint de band te spelen na een haast verlegen aankondiging: “Hallo, wij zijn Are You A Lion”. Dan een iel gitaarintrootje waarbij de gitarist nog naar het juiste effect zoekt met zijn voet. Your Stranger: het nummer dat de band eind november 2011 in De Wereld Draait Door speelde. Indie pop, of gitaarpop: als het beestje maar een naam heeft. En dat beestje is in ieder geval geen leeuw. Is die vraag ook alvast beantwoord. Geen van de mannen gedraagt zich wild op het podium. Geen gefreak, onnodige gitaarsolo’s (sterker nog: gitaarsolo’s doet deze band niet aan) of moeilijk gedrum.

Google op ‘Are You a Lion’ en iedere keer komen inspiratiebronnen als Neil Young, Fleet Foxes en Midlake naar voren. Da’s hartstikke leuk: maar ik hoor geen van voorgaande artiesten of bands terug in de muziek. En zo hoort het ook. Geen moeilijke muziek: gewoon meetikken met je hand op de bar. Veel nummers hebben wél zo’n drumshuffle waar veel Claptonsongs mee doorspekt zijn. Ik zie dat er veel gewisseld wordt van gitaar: de meeste gitaren hebben een tremelo, maar die wordt nooit gebruikt. Toch hoor ik af en toe van die Chris Isaak-achtige geluiden met veel echo of delay. Lang leve de effectenbak. Are You A Lion is een band zonder kapsones.

Prima uurtje muziek beleefd in Plato’s Muziekcafé. Als de bassist nou eens wat vaker een nummertje de tweede stem mee gaat zingen, dan koop ik de volgende cd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!