Help de bevolking van Oekraïne

Art-Blanche terminaal?

Zondag 15 januari 2012

Door StrangeArt

StrangeArt

 

Als onderdeel van mijn sociale fotografie werd er een bezoek gebracht aan Art-Blanche. ‘Art Blanche’ is een project voor en door mensen binnen de psychiatrie die een passie voor kunst hebben. Mensen die, naast alle psychische problemen, op een losse manier willen omgaan met hun ontwikkeling als kunstenaar. De bedoeling is om deelnemers te stimuleren hun kwaliteiten te onderzoeken en te benutten, met ‘kunst’ als middel of doel. Uitdrukkelijk worden andere kunstenaars uitgenodigd te participeren in dit project

Mijn bedoeling was om daar kunst te fotograferen, de mensen te interviewen en daarvan een E-Book (moeilijk woord voor een te downloaden pdf file) uit te brengen. Maar er was niets anders te fotograferen dan verhuisdozen. Het pand moet ontruimd worden en een volgende locatie is nog niet bekend. Het zou ontzettend jammer zijn als dit al jarenlang bestaand initiatief zou sterven bij gebrek aan atelierruimte. We hebben de mond vol over integratie van ex-psychiatrische patiënten, maar daar waar kleine initiatieven zijn, blijkt dat het verbale peptalk is.

Welke woningbouwvereniging of afdeling van onze sociale gemeente helpt een handje met vinden van ruimte tegen een schappelijk prijs?

Oh ja, het lijkt een groot gebouw, maar de meeste ruimte wordt ingenomen door “De Passarel”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Kunst

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?