Pavel Gomziakov en Arthur Jussen treden op tijdens Paleisconcerten op Het Loo

Dinsdag 24 januari 2012

Door Redactie

De Russische cellist Pavel Gomziakov en het jonge Nederlandse talent de pianist Arthur Jussen (een van de Jussen broers) openen de concertserie 2012 van de stichting Paleisconcerten.

(Oorspronkelijk zou Lucas optreden, maar aangezien hij verhinderd is, is de organisatie verheugd Arthur te mogen ontvangen). Pavel Gomziakov (1975) begon zijn cello studie op negenjarige leeftijd in zijn geboorteplaats Sint Petersburg en zette deze in 1989 voort in Moskou bij prof. Dimitri Miller, gevolgd door studies aan de conservatoria van Madrid en Parijs. Sinds het Escorial Festival in Spanje (2007) vormt hij een vast duo met Maria João Pires. In 2010 soleerde hij met veel succes bij het Chicago Symphony Orchestra.

Arthur Jussen (1996) begon op vijfjarige leeftijd zijn pianostudie bij Leny Bettman en werd in 2004 tijdens de finale van het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent gekozen tot ‘Jong muziektalent van het jaar’.

In 2005 studeerde hij samen met zijn broer Lucas, op uitnodiging van de Portugese meesterpianiste Maria João Pires, een aantal maanden bij haar in Portugal en Brazilië.

Zij speelden samen, tgv het zilveren jubileum van Koningin Beatrix in de Ridderzaal, Mozarts concert voor twee piano’s met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Jaap van Zweden.

De Jussen-broers zijn de eerste Nederlandse artiesten die een contract bij Universal Music op het DG label tekenden en hebben inmiddels de platina status voor hun debuutalbum ‘Beethoven Piano Sonates’.

Achtentwintig januari komt Arthur (zonder Lucas) naar Paleis Het Loo en vormt hij met de cellist Pavel Gomziakov een duo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Museum Paleis Het Loo

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!