Best of Broadway in Orpheus

Zaterdag 8 juni 2019

Door Ben Eggermont

Theater Orpheus

In een redelijk gevulde Hanoszaal van Theater Orpheus werd gisteravond, vrijdag 7 juni, de veelgeprezen concertshow ‘Best of Broadway´op de planken gezet. Met een cast van klinkende namen als Willemijn Verkaik, Stanley Burleson, Freek Bartels en Tessa Sunniva, geen onbekenden in musicalland. Anouk Maas vervangt in deze voorstelling Pia Douwes, die vanwege fysieke problemen tijdelijk afwezig is.

Voor de show echt kon beginnen kreeg het binnenstromende publiek, zowel jong en oud, de kans om met een of meerdere leden van de rondlopende cast een selfie te maken, velen profiteerden van deze gelegenheid. Stanley Burleson plukte Mannes uit het publiek die beweerde dat hij kon zingen. Om dit te bewijzen nam Stanley hem mee naar het grote podium. Vol overgave zong hij ‘Isn’t She Lovely’ van Stevie Wonder. Hij werd beloond met een stevig applaus van het publiek. Een soort Holland’s Got Talent momentje voor de jonge Mannes.

De lichten doofden en de show ging van start in strak ogend, industrieel decor. Met werk uit de bekende musicals als  ‘Les Miserables’, ‘Cabaret’ en ‘Wicked’ en ‘Jesus Christ Superstar’ wisten zij het publiek te beroeren. Met stukken uit de nu nog minder bekende musicals als Hamilton en Dear Evan Hansen kreeg het publiek alvast een voorproefje van wat komen gaat. De indrukwekkende vertolking van ‘Gethsemane’ uit ‘Jesus Christ Superstar’ van Freek Bartels kreeg het publiek uit de stoelen met een daverend applaus. Tussen de bedrijven door lieten de zangers zich ook van hun humoristische zijde kennen door onderling zo af en toe wat plaagstootjes uit te delen. De cast draaide als een geoliede machine zonder op de routine te spelen. Verrassend was het a-capella optreden van de backing vocals samen met de steun van Stanley en Freek, een puur staaltje passie en vakmanschap. De grote variatie in nummers van uitermate klein tot groots en uitbundig geeft een mooi beeld van wat de musicalwereld aan moois te bieden heeft.

De slotsong waarin alle zangers een plek kregen illustreerde nogmaals de vele en individuele kwaliteiten van iedereen, topklasse. In een extra toegift gaven ze een impressie van de binnenkort te verwachten musical ‘Moulin Rouge’.

Een mooie en verrassende musicalavond met top-performers, een uitstekende band, prima belichting en een meer dan tevreden publiek. Een aanrader voor elke musicalliefhebber.

Hieronder de trailer als opwarmertje.

Best of Broadway, Theater Orpheus, 7 juni
Nog te zien in Theater Orpheus op 8 en 9 juni en klik hier voor de overige data
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Recensie Theater

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!