Bestuurders gaan scoren in de wijk!

Vrijdag 16 januari 2015

Door ApeldoornPaktaan

© StrangeArt

De Apeldoornse Bestuurdersacademie verzorgt op 10 februari 2015 een inspiratieavond voor verenigingsbesturen en vrijwilligers als opening van het nieuwe cursusseizoen 2015. De Bestuurdersacademie heeft weer een interessant programma kunnen realiseren met dit jaar als thema “Scoren in de wijk”!

Gert Boonen (bestuurslid Sportraad Apeldoorn & Bestuurdersacademie) opent de avond in zijn rol als avondvoorzitter. Vervolgens zal Gert het woord geven aan mevrouw Meta Neeleman, sinds oktober 2011 directeur van Schouwburg en Congrescentrum Orpheus. Orpheus is bij iedere Apeldoorner genoegzaam bekend, maar wat kan Orpheus voor u betekenen als vrijwilligersorganisatie? Kortom: hoe scoort Orpheus in de wijk?

Daarna zal Joop de Winter, lid Raad van Commissarissen bij FC Twente het woord overnemen. In 2005 heeft de Betaald Voetbal Organisatie FC Twente de stichting FC Twente “Scoren in de wijk” in het leven geroepen. De stichting werkt intensief samen met haar maatschappelijke partners en maakt in haar projecten gebruik van de mobilisatiekracht die van een voetbalclub uitgaat. Niet zelden wordt daarbij afgeweken van de geijkte paden; de werkwijze van de stichting kenmerkt zich door een innovatieve en vernieuwde aanpak. Oftewel wat kunnen wij als Apeldoornse bestuurders leren van dit prachtige initiatief uit Enschede?

Vervolgens zal Bastiaan Overeem u meenemen in de wondere wereld van Apeldoorn. Als programmamanager van VisitVeluwe (binnenkort van start) kent Bastiaan heel veel pareltjes uit Apeldoorn. En wist u dat heel veel van deze pareltjes worden geleid door Apeldoornse vrijwilligers en/of dat Apeldoornse vrijwilligers een steentje aan deze initiatieven bijdragen? Denk daarbij bijvoorbeeld aan Paleis het Loo, Apenheul, Festival Roots In The Woods, Midwinter Marathon en de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Hoe scoren deze initiatieven in de wijk?
Als afsluiting zal Bas van den Hoogen, verenigingsondersteuner bij het Verenigingsburo, een aantal innovatieve ontwikkelingen uit den lande delen met u. Deze ontwikkelingen zijn wellicht een eyeopener voor u als bestuurder.

Naast een aantal sprekers zijn er ook muzikale, sportieve en culturele verrassingen!
Aan het eind van de avond wordt u de gelegenheid geboden om onder het genot van een hapje en een drankje nog wat te netwerken en meer informatie in te winnen over de Bestuurdersacademie.

Pak uw kans en schrijf u gratis in!

Voor meer informatie en/of om u in te schrijven klik hier!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Donderdag 10 december 2020

Door Apeldoorn Pakt aan

Wat kunnen we allemaal wel gebruiken in deze vreemde tijd? Een beetje positieve aandacht voor mensen die het verschil maken. En in het bijzonder bij verenigingen, clubs en stichtingen. De bestuurdersacademie Apeldoorn organiseert daarom de fotochallenge ‘Bijzondere bestuurders’.

Want we kennen allemaal wel zo iemand met een bijzonder talent. Die bij elke ontmoeting een berg energie met zich meebrengt, of altijd even tijd voor een praatje. Die de inkomsten en uitgaven altijd perfect op orde heeft, of beschikt over een enorm organisatietalent. Die jullie op een verrassende manier in de media kan brengen. Die dag en nacht klaar staat voor je vragen. Die weet dat dat een goede samenwerking jullie verder brengt.

Jouw bestuurder

Dus: zoek of maak een grappige, mooie, verrassende of andere kenmerkende foto van jouw bestuurder. Beschrijf in 1 of 2 zinnen waarom deze persoon het verdient om even in de spotlights te staan. En stuur dit naar info@bestuurdersacademieapeldoorn.nl (onder vermelding van bijzondere bestuurders). Zij verzamelen alle inzendingen op de website en delen de leukste inzendingen via haar social media kanalen. Laat weten dat je trots en blij bent met jouw bestuurder, misschien wel in hun moeilijkste jaar.

Bestuurdersacademie Apeldoorn

Zij willen Apeldoornse bestuurders van verenigingen en stichtingen graag verder helpen door het aanbieden van trainingen, inspiratieavonden, specials en maatwerk. Bijeenkomsten waar je wat komt halen en wat komt brengen. Want we doen het allemaal samen. Daarnaast willen ze Apeldoorners die nog niet zo bekend zijn met besturen inspireren en enthousiast maken. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat besturen buitengewoon leerzaam is. Je ontwikkelt jezelf in vele opzichten. En bovenal: het is ook nog eens leuk. Zo helpen we bij het versterken van Apeldoornse verenigingen en stichtingen.

Deskundigen uit Apeldoorn en omgeving leveren belangeloos hun bijdrage. Zij hebben zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sector, beroepshalve en als vrijwilliger, hun sporen verdiend en verzorgen/organiseren de activiteiten.

Meer info of contact: Tjeerd Lemstra, Verenigingsondersteuner Sport en Welzijn. Mail naar t.lemstra@stimenz.nl of bel naar 06-50458365.

Elke maandag ons nieuws in de mail?