Bestuurders gaan scoren in de wijk!

Vrijdag 16 januari 2015

Door Apeldoorn Pakt aan

© StrangeArt

De Apeldoornse Bestuurdersacademie verzorgt op 10 februari 2015 een inspiratieavond voor verenigingsbesturen en vrijwilligers als opening van het nieuwe cursusseizoen 2015. De Bestuurdersacademie heeft weer een interessant programma kunnen realiseren met dit jaar als thema “Scoren in de wijk”!

Gert Boonen (bestuurslid Sportraad Apeldoorn & Bestuurdersacademie) opent de avond in zijn rol als avondvoorzitter. Vervolgens zal Gert het woord geven aan mevrouw Meta Neeleman, sinds oktober 2011 directeur van Schouwburg en Congrescentrum Orpheus. Orpheus is bij iedere Apeldoorner genoegzaam bekend, maar wat kan Orpheus voor u betekenen als vrijwilligersorganisatie? Kortom: hoe scoort Orpheus in de wijk?

Daarna zal Joop de Winter, lid Raad van Commissarissen bij FC Twente het woord overnemen. In 2005 heeft de Betaald Voetbal Organisatie FC Twente de stichting FC Twente “Scoren in de wijk” in het leven geroepen. De stichting werkt intensief samen met haar maatschappelijke partners en maakt in haar projecten gebruik van de mobilisatiekracht die van een voetbalclub uitgaat. Niet zelden wordt daarbij afgeweken van de geijkte paden; de werkwijze van de stichting kenmerkt zich door een innovatieve en vernieuwde aanpak. Oftewel wat kunnen wij als Apeldoornse bestuurders leren van dit prachtige initiatief uit Enschede?

Vervolgens zal Bastiaan Overeem u meenemen in de wondere wereld van Apeldoorn. Als programmamanager van VisitVeluwe (binnenkort van start) kent Bastiaan heel veel pareltjes uit Apeldoorn. En wist u dat heel veel van deze pareltjes worden geleid door Apeldoornse vrijwilligers en/of dat Apeldoornse vrijwilligers een steentje aan deze initiatieven bijdragen? Denk daarbij bijvoorbeeld aan Paleis het Loo, Apenheul, Festival Roots In The Woods, Midwinter Marathon en de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Hoe scoren deze initiatieven in de wijk?
Als afsluiting zal Bas van den Hoogen, verenigingsondersteuner bij het Verenigingsburo, een aantal innovatieve ontwikkelingen uit den lande delen met u. Deze ontwikkelingen zijn wellicht een eyeopener voor u als bestuurder.

Naast een aantal sprekers zijn er ook muzikale, sportieve en culturele verrassingen!
Aan het eind van de avond wordt u de gelegenheid geboden om onder het genot van een hapje en een drankje nog wat te netwerken en meer informatie in te winnen over de Bestuurdersacademie.

Pak uw kans en schrijf u gratis in!

Voor meer informatie en/of om u in te schrijven klik hier!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Donderdag 16 oktober 2014

Door Apeldoorn Pakt aan

Een aantal trainingen van de Bestuurdersacademie zijn weer van start gegaan. Ervaren trainers als Christel van Reekum (bestuurssecretaris van diverse (sport)verenigingen en stichtingen) en Wim Tamboer (oud-secretaris en teammanager CSV Apeldoorn) gaan interactief aan de slag met een groep (potentiële) bestuurders.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de training Secretaris van de Bestuurdersacademie, die op 30 oktober a.s. van start gaat en uit drie bijeenkomsten bestaat. De training Secretaris vindt plaats op de accommodatie van voetbalvereniging CSV Apeldoorn.

De Bestuurdersacademie is een door het Verenigingsburo en de Sportraad Apeldoorn geïnitieerd initiatief. De bestuurdersacademie is voor alle leden van verenigingen en stichtingen die zich willen oriënteren op bestuurs- en vrijwilligersfuncties, maar ook voor vrijwilligers die al actief zijn en zich meer willen bekwamen in hun functie. De trainingen worden gegeven door trainers die zowel in het bedrijfsleven als de publieke sector, beroepshalve en als vrijwilliger, hun sporen hebben verdiend. Dit doen ze allemaal in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen.

Hebt u bijvoorbeeld ambities om een secretarisfunctie te vervullen, maar houdt gebrek aan ervaring u tegen om dat in uw omgeving kenbaar te maken? De training secretaris: “Stralen als magisch middelpunt!” kan net dat steuntje in de rug geven om uw vaardigheden en kennis te vergroten.

Naast de training Secretaris biedt de Bestuurdersacademie een diversiteit van andere trainingen aan, zoals de training Penningmeester, training Vrijwilligersbeleid, training Presenteren enz. Meer informatie over deze trainingen is terug te vinden op onderstaande website.

U kunt zich aanmelden voor de training Secretaris via de website: www.vrijwilligersacademieveluwe.nl

De Bestuurdersacademie heeft geen commercieel belang en is voor alle inwoners van de gemeente.

 

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?