Boek je artiest voor Cultuur bij je Buur 2020

Vrijdag 17 januari 2020

Door Amrutha Mol

Het duurt nog even, maar voordat je het weet is het alweer april. Heb je al plannen voor het weekend van 18 en 19 april? Nee? Dan kun je genieten van optredens en exposities bij mensen thuis tijdens Cultuur bij je Buur: het jaarlijkse evenement dat vooral lokale artiesten en inwoners laagdrempelig met elkaar in contact brengt. Vanaf deze week is het mogelijk artiesten te boeken via de website van Cultuur bij je Buur en zo gastheer of –vrouw te zijn van deze 7e editie.

Record

,,Op dit moment lijkt het erop dat het aantal artiesten dit jaar records gaat breken. De aanmeldingen lopen zeer voorspoedig”, zegt Mari van Helvoort van Cultuur bij je Buur. Hij legt uit: ,,Op de website stellen de artiesten zich voor en kun je in de meeste gevallen ook wat van ze horen of zien. Wil je iemand bij je laten optreden, dan kan er direct een boeking-aanvraag via de site worden verstuurd. Daarna kunnen artiest en gastlocatie zelf nadere afspraken maken.” Het boeken van artiesten is mogelijk tot 24 februari 2020, daarna worden alle boekingen opgenomen in de programmakrant van Cultuur bij je Buur.

Gastlocaties

Als je een artiest boekt in het kader van Cultuur bij je Buur, dan kan die artiest op verschillende plekken komen optreden: huiskamers, tuinen, galeries, wijkcentra, dorpshuizen en woon-zorgcentra. Deelnemen is gratis. Daarnaast krijgen alle gastheren en –vrouwen van supermarkt Albert Heijn een ontvangstpakket met onder andere koffie en thee en van de organisatie een PR-pakket.

Nieuw: aanhaken

Het evenement was altijd al laagdrempelig, maar nog niet voor iedereen. In het kader van ‘Ontmoeting en toegankelijkheid’ komt hier verandering in. Met behulp en inzet van wijkbewoners worden Cultuur bij je Buur-gidsen ingezet die ‘alleengaanders’ uitnodigen om bij een groepje aan te haken om samen op (een vooraf samengestelde) tour te gaan. Daarnaast worden Cultuur bij je Buur-maatjes ingezet die vanuit een zorginstelling mensen meenemen en weten welke locaties voor de doelgroep geschikt en goed toegankelijk zijn. Om ook doven en slechthorenden in de gelegenheid te stellen van de voorstellingen te genieten, wordt een doventolk ingezet.

Cultuur bij je Buur wordt onder andere mogelijk gemaakt door de gemeente Apeldoorn, de Stedendriehoek, het Fonds Sluyterman Van Loo, Albert Heijn en GIGANT, markant in cultuur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!