Boek Los Zand in één middag uitverkocht

Maandag 28 oktober 2019

Door Redactie

Er is iets bijzonders gebeurd: het schrijverscollectief Los Zand wist in één middag het boekje uit te verkopen. Gisteren, zondag 27 oktober, presenteerde de Apeldoornse architect Lars Courage het boekje Los Zand. In zijn betoog stelde hij dat een stad zonder cultuur een stad is zonder hart. Los Zand heeft een bijdrage gedaan om Apeldoorn met dit boekje te verrijken.

In het stampvolle café Heerlijk Lokaal beleefde het publiek een memorabele middag: de mogelijkheid tot het kopen en het laten signeren van het boekje, luisteren naar de bijdragen van schrijvers en schrijfsters én naar de Los Zand huisband.

Lees hier de opmerkingen van één van de bezoekers:

,,Apeldoorn is zo saai nog niet. Welnee. Zoonlief bouwt samen met een aantal maten een geweldige Halloween party in Gigant waar bijna 400 mensen op af komen en vandaag voor hun ouders de presentatie van het boekje Los Zand in Heerlijk Lokaal. Wat een leuke middag, wat een leuke presentatie. Genoten van het verhaal over kratten Harry van Bertjo Harwig. Zo herkenbaar. Zo heerlijk kleinstedelijk. Apeldoorn op zijn best. Ik ken geen stad of dorp wat je tegelijkertijd haat en koestert, waar je zo snel mogelijk uit wil vertrekken en waar je daarna weer thuiskomt. Dikke pluim voor iedereen die kleur geeft aan dit dorp. Die hun nek uitsteken en iets verzinnen om kleur te geven aan dit gat. Het boekje Los Zand staat vol met prachtige verhalen, geschreven door Apeldoorners voor Apeldoorners over Apeldoorn. Koop dat boek en wees trots dat je een Apeldoorner bent.”

Maar…er is nog een kans om het boekje te bemachtigen:

‘Los Zand’, niet voor in de kooi van je vogel, maar als leesvoer. Vanaf nu te koop bij Galerie PS20 (Nieuwstraat 9/11) en Gallery ArfFra (Stationsstraat 28) voor € 5,00. Koop het en geef het cadeau aan wie je lief hebt of aan jezelf. De kaft is mooi, de inhoud origineel en verrassend. Een expositie van 27 verhalen; niet aan de muur zoals de schilderijen in de galerieën maar vakkundig oogstrelend galeriewaardig gebundeld.

Zondag 27 oktober 2019: Heerlijk Lokaal, Los Zand

Bekijk hier alle foto’s bij de verhalen.

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!