Koninklijke schilderwedstrijd voor amateurschilders

Vrijdag 21 maart 2014

Door Redactie

Coda

Amateurschilders, van beginners tot gevorderden en van jong tot oud, kunnen tot en met 3 april hun favoriete koninklijke gebeurtenis schilderen en inzenden om zo mee te doen met de koninklijke schilderwedstrijd. De traan van Maxima, het sportieve juichen van het koningspaar, Willem-Alexander op de ski’s, de troonswisselingen in Nederland en België, de zuinige zoen van prins Filip, Prinsjesdag, een koninklijk paleis of kroontje – het zijn slechts enkele voorbeelden die passen in dit thema. Van realistische weergave tot een abstracte afbeelding: alles mag, als het maar koninklijk is.

Het ingezonden werk wordt door een vakkundige jury beoordeeld die gevormd wordt door CODA directeur Carin Reinders, beeldend kunstenaar Rem de Boer (voorzitter), televisiepresentator en royaltywatcher Jeroen Snel en beeldend kunstenaar Rob Komala. Er wordt niet alleen gekeken naar kleurgebruik en technische vaardigheden maar ook naar originaliteit en creativiteit. Schilders die hun werk willen inzenden, kunnen voor informatie over de voorwaarden kijken in edities 167 en 168 van het magazine Atelier of op de website.

Naast een expositie voor de winnaars zijn er tal van andere prijzen te winnen zoals de prestigieuze Atelier Artists Award, een bronzen beeld. Winsor & Newton, producent van verfsoorten en kunstbenodigdheden, stelt als hoofdsponsor schilderspakketten ter waarde van € 250 en inspirerende aanmoedigingsprijzen beschikbaar. Deze wedstrijd is een vervolg op de eerdere wedstrijden en tentoonstellingen waarbij de thema’s Prinses Maxima (2010) en Dieren (2012) centraal stonden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!