CODA laat de liefde zingen tijdens de nationale Poëzieweek

Donderdag 8 januari 2015

Door CODA

Prachtig poëziefeest op 29 en 31 januari in CODA Museum en CODA Junior

Ook dit jaar opent CODA de nationale Poëzieweek met de Apeldoornse editie van Gedichtendag. Het thema is Met zingen is de liefde begonnen en het belooft donderdag 29 januari een prachtige avond vol gesproken én gezongen poëzie te worden! CODA laat letterlijk de liefde zingen: niet alleen in voorgedragen gedichten over de liefde, maar ook in prachtig gezongen poëzie. Stadsdichter Hanz Mirck, Wilco Stronks en zijn koor Klinkt Goed laten bezoekers horen en voelen hoe de liefde klinkt.

Naast dit geweldige poëziefeest, dat vorig jaar een groot succes was, is er dit jaar ook een dichtwedstrijd en -workshop voor kinderen (11-14 jaar). Hanz Mirck verzorgt deze workshop Zing mijn zinnen op zaterdag 31 januari 2015 in CODA Junior. Kinderen leren deze middag (14.30-16.15 uur) stap voor stap hoe ze een gedicht schrijven waarmee ze mee kunnen doen aan de dichtwedstrijd. Hanz schreef ook een drieregelig gedicht dat het uitgangspunt is voor deze wedstrijd: “Slijp mij scherp / Zing mijn zinnen / Stuf mij niet stil”. Bijzonder aan dit gedicht is dat je met elk willekeurig deel het gedicht kunt beginnen; tijdens de workshop leren de deelnemers hier alles over.

Nationale Poëzieweek
De nationale Poëzieweek wordt van 29 januari tot en met 5 februari 2015 op verschillende plaatsen in Nederland en Vlaanderen gevierd en wordt traditiegetrouw de laatste donderdag van januari geopend met de Gedichtendag. De presentatie van deze avond is in handen van de Apeldoornse Stadsdichter Hanz Mirck. De avond begint om 20.00 uur, de toegang is gratis.

Meer informatie over zowel het programma voor Gedichtendag als de workshop Zing mijn zinnen volgt binnenkort en is onder andere te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/gedichtendag. Aanmelden voor de workshop is verplicht en kan door vóór 26 januari een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl met daarin je naam, telefoonnummer en leeftijd.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Dinsdag 10 februari 2015

Door CODA

© CODA

De nationale Poëzieweek werd zoals altijd geopend met Gedichtendag, een geweldig poëziefeest dat donderdag 29 januari plaatshad in CODA Auditorium. Nieuw onderdeel van de Poëzieweek in CODA is een dichtwedstrijd voor jonge dichters (11 tot 14 jaar) waaraan stadsdichter Hanz Mirck zijn medewerking verleent. Ter inspiratie voor deze wedstrijd schreef hij een bijzonder drieregelig gedicht dat prominent op de gevel van CODA Centrale Bibliotheek te zien is.

Het thema van de nationale Poëzieweek dit jaar is Met zingen is de liefde begonnen. Een thema waar al veel over gezegd, geschreven en gezongen is, maar waar je natuurlijk nooit over uitgepraat raakt. Met de dichtwedstrijd wil CODA jongeren aansporen om hun ideeën en dromen over de liefde te delen. Hanz Mirck schreef speciaal hiervoor het volgende drieregelige gedicht: “Slijp mij scherp / Zing mijn zinnen / Stuf mij niet stil” waarmee hij jonge dichters wil inspireren. In dit gedicht laat Mirck een potlood ‘aan het woord’ dat jonge dichters uitdaagt om muzikale, mooie zinnen over de wereld om hen heen op papier te zetten en om zich vooral niet te laten afremmen. De mooiste gedichten krijgen tijdelijk een plekje in CODA Junior.

Doe ook mee aan de dichtwedstrijd en stuur jouw gedicht vóór maandag 16 februari naar CODA, Vosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn t.a.v. Hanz Mirck. Je kunt het gedicht (in een enveloppe en ter attentie van Hanz Mirck) ook inleveren bij de balie in CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. Vergeet niet je contactgegevens te noteren.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?