CODA lanceert opnieuw ontwerpwedstrijd

Woensdag 28 april 2021

Door Redactie

'Wellpappe', van David Bielander

CODA nodigt dit jaar online bezoekers weer uit om quarantainesieraden te maken. In 2020 was deze challenge een succes en keert daarom terug. De ontwerpwedstrijd heet ‘Niets is wat het lijkt!’ en verklapt zo al het doel van de challenge. Het doel is om een sieraad te ontwerpen dat niet is wat het lijkt door het gebruik van materialen en objecten. Kinderen tot en met 11 jaar en van 12 jaar tot en met 17 jaar kunnen meedoen. Ook mensen boven de 18 mogen meedoen. Bij elk van deze leeftijdscategorieën wordt 1 winnaar gekozen. Het publiek kiest in een online stemronde nog een 4e winnaar.

Nationale Museumweek

Elk jaar organiseert de Museumvereniging de Nationale Museumweek, dit jaar was dat van 19 tot 25 april. Musea zetten tijdens deze week hun collecties in de spotlight, ook CODA. Hun museumpronkstuk is ‘Wellpappe’ van David Bielander. Dit zijn armbanden die eruitzien alsof ze gemaakt zijn met karton, alleen in realiteit is het gepatineerd zilver. Daarbij dus in het thema ‘Niets is wat het lijkt!’. Andere vergelijkbare werken worden ook online getoond ter inspiratie.

Een jury selecteert 1 winnaar per leeftijdscategorie en kiest vervolgens uit alle leeftijdscategorieën nog 25 inzendingen waar het publiek op kan stemmen. Uiteindelijk zijn er dan 4 winnende werken die tentoongesteld worden in het CODA Museum. De winnaars krijgen ook nog een prijs naar keuze; een polaroidcamera, e-reader of een sieraad naar keuze uit de museumwinkel van CODA. Ontwerpen voor de wedstrijd kunnen nog tot en met maandag 24 mei ingezonden worden via de website.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!