CODA maakt van Kinderboekenweek één groot feest

Zondag 9 oktober 2016

Door Peter Vroon

CODA heeft gisteren (8 oktober) de Kinderboekenweek met een daverend feest ingeluid. Een Apeldoorns gekleurd feest, want kinderboekenschrijver/illustrator/beeldend kunstenaar Marius van Dokkum was onder anderen van de partij. Evenals Jenny Bakker – ze valt mogelijk weer in de prijzen – die met haar illustraties menig kinderboek heeft opgeluisterd.

De Kinderboekenweek heeft het thema ’Oma’s en opa’s: voor altijd jong!’ meegekregen. Want in deze tijden van ontlezing en druk, druk, druk is er voor grootouders (waaronder ondergetekende in het gezelschap van zijn kleindochters) een belangrijke rol weggelegd: voorlezen.

Maar wat is een mooi kinderboek zonder mooie tekeningen? Jenny Bakker weet daar alles van. Haar artistieke bijdrage aan ’De Reis van Raaf en Papegaai’ spreekt boekdelen. Onder haar leiding mochten kinderen in CODA zelf een strip maken. Niet iedereen klaarde klus meteen. ,,We gaan het thuis verder afmaken’’, aldus mijn kleindochters.

Uiteraard was er nog veel meer te doen. Zo hadden de jongste aanwezigen hadden de keuze uit een aantal workshops. Zingen en timmeren waren andere onderdelen van het feest waarmee CODA nog eens nadrukkelijk onderstreepte hoe belangrijk het kinderboek is. Lezen, je kunt er niet vroeg mee beginnen. Opa’s en oma’s die veel voorlezen weten dat al heel lang.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!