CODA Open Fashion zet trend

Woensdag 8 december 2010

Door Stadsmens

Apeldoorners kwamen gisteravond massaal af op CODA Open Fashion. Al bij binnenkomst was duidelijk dat er iets bijzonder gaande was. Aan tafel bij presentatrice Barbara Lemstra zaten Apeldoornse mode-experts. Denk aan  Gea Eleveld van Fashion UP! Ricky Kamphorst van Studio Hoofdzaken, hoedenmaakster Pauline van Velsen en Martine Adema van Synte. Zij gaven hun visie op mode in al haar verschijningsvormen.

Bla Bla de Luxe, Loft, Escapade en Piet Zoomers toonden delen van hun collecties waarbij zowel de mannelijke als vrouwelijk aanwezigen aan hun trekken kwamen. In samenwerking met deze winkels ondergingen vier modellen een metamorfose. Studio Hoofdzaken en Waxx kappers verzorgden de haarzaken en visagie waardoor het geheel een professionele uitstraling kreeg. Een omgeving waarin presentatrice Barbara Lemstra zich duidelijk als een vis in het water voelde. De amuse, dit keer verzorgd door Life’s Delicious, werd hoog gewaardeerd.

Een speciale plaats was ingeruimd voor de ouderen. Judi Wammes van Judesign liet met 9 modelouderen uit ‘de Oude Enk’ zien dat ouderen wel degelijk hip en modern zijn. Tijdens een innemende modeshow liepen de modellen met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar als volleerde mannequins over de catwalk. Een professionele jury koos de 2 beste modellen van de avond.
Als bezoeker kregen we een compleet en gevarieerd programma voorgeschoteld met een geanimeerde borrel na afloop waarbij mensen ook een kijkje konden nemen bij de beeldententoonstelling. Ruim 250 bezoekers lieten hun waardering blijken. Alle lof voor de organisatie en CODA die hebben laten zien dat we in Apeldoorn ook op modegebied steeds meer te bieden hebben. Wie niet kwam krijgt waarschijnlijk op 15 maart 2011 een nieuwe kans.

Fotos: Peter Vroon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!