Come Correct opent eigen Dance Academy bij STA

Vrijdag 1 februari 2013

Door Randy Gasper

Leden van de bekende Breakdancegroep Come Correct lanceren 3 februari a.s. officieel de Come Correct Dans Academy (CCDA). De Academy biedt een ruim aanbod aan new-age dansstijlen: breakdance, tricking,  streetdance, hiphop en poppin&lockin. Met name de nadruk die de school legt op het freestylen en battlen maakt CCDA binnen Apeldoorn en ver daarbuiten uniek.

 Patrick van Gurp, docent breakdance, vertelt vol trots over dit unieke element: “In een reguliere dansles leer je vaak een choreografie aan. Dit zal ook bij CCDA voorkomen, maar wat wij zeker zo belangrijk vinden is om te leren freestylen en te battlen. Freestylen is het improviseren en vergt andere skills dan het instuderen van een dans. Freestylen doen we meestal in een kring. De danser bevindt zich in het midden van de kring en doet zijn of haar ding op de muziek. Geen voorbedachte routines of stapjes, maar pure improvisatie! Ritmegevoel en muzikaliteit zijn hierbij van groot belang. Het battlen is ook een vorm van freestylen, maar daarbij daag je de andere danser uit. Je wilt laten zien dat je beter bent, dat je de danser tegenover je wilt overtreffen.”

Net zo uniek binnen de Dance Academy is overigens het aanbod van de tricking lessen. Zowel in breakdance als  hiphop worden steeds meer acrobaat- en turnachtige moves toegepast. Tricks als salto’s, sprongen en handstanden komen in deze lessen aan bod.

Niet geheel verrassend is het feit dat de jongens van Come Correct hun Academy hebben gevestigd binnen de muren van STA, de professionele school voor dans, zang en theater in Apeldoorn. Er was altijd al een hechte band en zoals Jareth Geluk (docent tricking) aanvult: “STA biedt het perfecte decor voor onze activiteiten. Voor de freestyle jam sessies bijvoorbeeld, die één keer per maand worden georganiseerd, zijn de goed uitgeruste studio’s van STA perfect. Bij STA heerst ook een heerlijke urban sfeer. Bij de vrije trainingssessies is trouwens altijd een live DJ aanwezig is!”

Wethouder Olaf Prinsen zal 3 februari a.s. om 13.00 uur officieel de deuren van de Academy aan het Jean Monnetpark 59 openen. Daarna volgt een gevarieerd programma voor alle bezoekers. Onder andere optredens van Come Correct, Illest Clan en Daily Amount, gratis workshops in alle disciplines en een open auditie voor het Demo Team Come Correct. Er zijn wat versnaperingen en een heuse afterparty met DJ Kebbeh.

Iedereen is van harte welkom en kan voor de exacte informatie kijken op de website www.ccda-apeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!