Cultuur bij je buur pakt uit

Donderdag 2 april 2015

Door Redactie

In het weekend van 18 en 19 april is er geen ontkomen aan: op de zaterdag- en zondagmiddag zijn er zo’n 180 korte optredens en exposities van vooral Apeldoornse artiesten en kunstenaars. Niet op de bekende podia maar op verrassende plekken in heel Apeldoorn. In huiskamers, tuinen, winkels, kantines, ateliers en verzorgingshuizen ontvangen gastvrije inwoners de artiesten en bezoekers tussen 13 en 17.30 uur. Een programmakrant is te vinden op allerlei openbare plaatsen in de stad en haar dorpen. De meest actuele versie is te zien op www.cultuurbijjebuur.nl. Alle optredens zijn openbaar en gratis toegankelijk.

Cultuur

De 50 aangemelde artiesten laten zien wat er in Apeldoorn te vinden is op een breed cultureel gebied. Koren, schilders, bands, vertellers, songwriters, circus en theatergezelschappen doen mee. Vooral het muzikale aanbod is enorm gevarieerd, van solist tot koor, van instrumentaal tot a-capella. En in alle stijlen: klassiek, jazz, pop, wereldmuziek, enz.

Bij je buur

Elk van de optredens duurt een half uur en wordt in de meeste gevallen ook nog 2 keer herhaald. Als een locatie op het ene moment vol is, kan de bezoeker het later nog eens proberen. En ondertussen genieten van een ander optreden elders in de buurt. Er zijn elke middag 27 locaties te bezoeken. De verschillende tijdschema’s maken het mogelijk om 6 optredens bij te wonen. Dat vraagt wel enige planning vooraf.

Afterparty

Voor wie er maar geen genoeg van kan krijgen of nog moet afkicken, is er de Afterparty op zondagavond 19 april van 20 tot 23 uur in het Cafeetje van Marja aan de Hoofdstraat 166. Ook die is openbaar en gratis toegankelijk. De 60’s en 70’s band ‘The Noisy Neighbours’ zorgt ervoor dat de voetjes ook van de vloer kunnen.

Spektakel

Cultuur bij je buur groeit elk jaar en maakt de naam van Spektakel meer dan waar. Spektakel is het servicepunt voor amateurkunst in Apeldoorn en onderdeel van Markant, centrum voor kunsteducatie. Zij maken het project mogelijk met steun van de gemeente Apeldoorn, de Rabobank en het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Een vrijwillige bijdrage van de bezoekers is van harte welkom om Cultuur bij je buur 2016 mede mogelijk te maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!